Червените във Варна тръгват срещу Кирил Йорданов

  • 31 октомври 2011 14:40

  • 1222
  • 0
Червените във Варна тръгват срещу Кирил Йорданов
©

Жалба за касиране на вота за кмет и общински съветници на първи тур ще внесе до Административния съд структурата на БСП във Варна. Това съобщи пред журналисти лидерът на социалистите в морския град Борислав Гуцанов.

Според „червените” решението на Общинската избирателна комисия за разпределение на мандатите в местния парламент е произнесено във основа на данни от протоколи на секционни комисии, изготвени и обработени не по установения в Изборния кодекс ред. Освен това са налице редица нарушения при провеждането на изборите, категорични са социалистите.

Според БСП протоколите на секционните избирателни комисии са поправяни след обявяване на резултатите от председателя на съответната СИК, като поправките не са подписани от всички членове на комисията. „Твърдим, че протоколите на СИК са поправяни при самото им предаване в ОИК. Твърдим също така, че не се касае за поправка на очевидна фактическа грешка. Налице са несъответствия между фабричните номера на предадените в ОИК протоколи и вписаните такива в приемо-предавателния протокол на изборните книжа и материали. Налице е и дописване на избиратели в допълнителния избирателен списък и предоставяне на възможност да гласуват, без основание за това”, се казва още в жалбата.

Лидерът на БСП във Варна изрази разочарованието си от поведението на своите политически опоненти след първия тур на местния вот. „Цялата им предизборна кампания беше за промяна на Варна срещу управлението на кмета Кирил Йорданов и ГЕРБ, а още на следващия ден сключиха споразумение с тях. Нали всички не бяха доволни от това управление през последните две години, как бързо си стиснаха ръцете и направиха „калимерата””, коментира Гуцанов. Той допълни, че подобно „арогантно отношение към варненци” не бил виждал. По думите му БСП няма да влиза в договорки като тези, на които станахме свидетели между двата тура.

Лидерът на варненските социалисти е песимист по отношение на бъдещата работа в местния парламент „Не считам, че ни чака нещо добро оттук нататък в Общинския съвет”, каза Гуцанов, който не успя да стигне до балотаж на 23 октомври. Той изтъкна, че ако се наложи, групата на БСП ще бъде „много ясна и алтернативна опозиция” в местния парламент.

На финала Борислав Гуцанов призова всички варненци, които не са доволни от местния вот и считат, че изборите са манипулирани, на 4 ноември да дойдат в зала „Пленарна” и да присъстват на полагането на клетвата на общинските съветници. „Нека с присъствието си да покажат отношението си към това, което стана”, бяха думите на лидера на БСП във Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини