Костов: Избори в стил "Данко Харсъзина"

  • 31 октомври 2011 13:31

  • 1730
  • 0
Костов: Избори в стил "Данко Харсъзина"
©

Избори в стил "Данко Харсъзина", при които депутати разнасят, влачат чували, са израз на "извратен нагон към властта". Така лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - отговори на въпросa дали не е опасно цялата власт да бъде в ръцете на ГЕРБ.

В същото време, според него, това струпване на властта е съчетано с "импотентност от гледна точка на управлението на страната, независимо какво се говори в момента".

ДСБ са демократи и никога не биха правили избори в стил "Данко Харсъзина". Това е основната разлика, която Костов определя между тъмносините и ГЕРБ. Все пак Костов добави, че от партията очакват двойката Плевнелиев - Попова да бъдат президент и вицепрезидент на целия български народ, както е по конституция.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - посочи, че новият държавен глава е избран без Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, което е добро, защото е еманципация от ДПС. За пръв път ДПС гласува срещу президента, коментира лидерът на тъмносините.

Костов за пореден път осъди експеримента на СДС и на кандидата за "Дондуков"2 Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в за обединение с Евгений Бакърджев и Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра, довело до подмяната на Синята коалиция. Това, категоричен е Костов, е причината и за лошия резултат. Ако не беше този експеримент, убеден е лидерът на ДСБ и друг кандидат, но от името на Синята коалиция, класирането щеше да е доста по-добро.

Костов поиска СДС да осъзнае грешката и експериментът веднага да бъде прекратен, защото в противен случай не била ясно съдбата на самата дясна коалиция занапред. Той отбеляза като грешка за местните избори липсата на политическа основа, каквато е единствено националната кампания.

В крайна сметка обаче ДСБ запазва позициите си от 2007 г. в местната власт, според председателя на предизборния щаб Веселин Методиев.

ДСБ печели 101 общински съветници, явили се със самостоятелна партийна листа или в различни коалиции, зад които стоят близо 206 хиляди гласа.

През 2007 г. партията е взела 103 общински места, зад които тогава е имало над 209 хиляди вота. Ние сме четвърта политическа сила след ГЕРБ, БСП и ДПС, обобщи Методиев.

ДСБ внимателно ще подходи към бюджет 2012 , заяви още Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Според него обаче управляващите отсега се опитват да минимализират очакванията на хората по отношение на пенсии и заплати и да ги принудят да свикнат със замразяването на доходите.

Последвайте канала на

1730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини