Абсурд: Три дни агитацията била незаконна

  • 27 октомври 2011 21:45

  • 804
  • 0
Абсурд: Три дни агитацията била незаконна
©

Три дни в нарушение на Изборния кодекс са провеждали своята агитация кандидатите за президент, достигнали до втори тур. Това става ясно от закъснялото с близо 31 часа обявяване на окончателните резултати от изборите за президент от ЦИК и последващите ги решения.

“Предизборната кампания до новия избор за президент и вицепрезидент на републиката започва от определяне на кандидатите и продължава до 24 ч на 28 октомври 2011 г.”, пише в решение на ЦИК.

Изборните надзорници обаче не виждат нищо нередно. Това е като агитацията, която съществуваше и преди официалното начало на предизборната кампания, коментира пред “Труд”, говорителят на комисията Бисер Троянов.

Окончателните резултати са публикувани на сайта на ЦИК в 2,53 ч на 27 октомври 2011 г., но самият документ е с дата 26 ноември. “Труд” научи, че закъснението при публикуването е причинено от нежеланието на някои от членовете на комисията да сложат подписа си под решението. Според избирателния кодекс финалните данни трябва да бъдат оповестени не по-късно от 48 часа след официалния край на изборите, който е 21 ч на 23 ноември.

Последвайте канала на

Novini.bg
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини