Окончателно: Плевнелиев води на Калфин с 375 080 гласа

  • 27 октомври 2011 10:01

  • 2493
  • 5
Окончателно: Плевнелиев води на Калфин с 375 080 гласа
©

Около 24 часа по-късно от законовия срок Централната избирателна комисия обяви крайните резултати от президентските избори.

По закон ЦИК трябваше да обяви окончателните резултати 48 часа след приключването на гласуването на 23 октомври. Официално на балотаж отиват двойката на ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, която е събрала 1 349 380 гласа, и Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в от БСП – за тях са гласували на първи тур 974 300 български избиратели, потвърди пред "Фокус" говорителят на ЦИК Ралица Негенцова. Тя обясни забавянето в обявяването на резултатите с тежестта на провеждането на вота 2 в 1.

„Това доведе до забавяне на отчитането на изборните резултати. За да бъде обявено решението на ЦИК, първо трябваше да бъдат въведени секционните протоколи в ОИК, а след това независимо повторно въвеждане на тези протоколи (първите екземпляри от тях) в ЦИК. След това се прави съпоставка, ако има някакви различия – да се види на какво се дължат, ако има разлика. Така че считаме, че е по-важно резултатите да се базират на реални данни, а не на нещо, което не е отчетено до край”, каза Негенцова.

В момента на сайта на ЦИК продължава да има неокончателна информация за междинните резултати от първия тур на президентските избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2493 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Iddrisu

2013.12.02 | 02:21

5
If only there were more clveer people like you!
Marco

2013.11.28 | 13:27

4
Perceft answer! That really gets to the heart of it!
ДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм сре

2011.10.27 | 21:09

2
ДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм срещу управлението на ГЕРБ. Изгубили около 1 млрд. за две години. Нов заговор заплашва да дестабилизира страната. 400 000 гласа предлагал за продан лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на политическите совалки в последните дни преди балотажа на 30 октомври. Според ДПС толкова бюлетини с кръстчета за Ивайло Калфин щели да осигурят короноването му на „Дондуков” 2. Това съобщиха за „Торнадо” източници от „Позитано” 20 и площад „Гарибалди”. В сметките на депесарите обаче влизало условието сегашният лидер на БСП Сергей Станишев да замине на почетна длъжност в Партията на европейските социалисти (ПЕС), а мястото му да заеме сегашният държавен глава Георги Първанов. През пролетта БСП и ДПС щели да атакуват кабинета „Борисов” с компромати до всички инстанции на ЕС и Вашингтон. Двете политически сили нямало да търсят трети съюзник, защото имали намерение да съставят сами кабинет и да разпределят властта в съотношение 2:1. Планът „Пролетта на недоволството 2012” щял да се реализира дори Плевнелиев да успее да пребори Калфин за президентския пост. Лидерите на ДПС и БСП били категорични, че повече не можели да търпят управлението на ГЕРБ, защото финансовите им загуби растели всеки ден. Те се изчислявали на около 1 млрд. лв. за последните 2 години от пропуснати вземания. Първият разговор за обсъждане на съвместни действия се провел миналата събота, в деня за размисъл, в резиденция „Бояна”. Ръководството на ГЕРБ обаче било в течение на тайните договорки. Във всички местни организации е обявена тотална мобилизация. В партията на Борисов се шегували, че се задавал изключително патриотичен вот в неделя. Паролата била възрожденският химн „Стани, стани, юнак балкански”. От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните.
asd

2011.10.27 | 21:09

3
От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните. za da glasuvat za kalfin
kinesiotapebg.eu

2011.10.27 | 19:26

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини