Мартин Димитров: Решенията на ЦИК да могат да се обжалват в съда

  • 26 октомври 2011 09:59

  • 731
  • 0
Мартин Димитров: Решенията на ЦИК да могат да се обжалват в съда
© Булфото

Тези избори бяха обект на изключителни манипулации и ако решенията на ЦИК не могат да се обжалват, следващата стъпка ще бъде да не се допуснат цели партии да се явят на следващия парламентарен вот, заяви лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в декларация от парламентарната трибуна.

Той обвини БСП, че в комисиите по места гласуват заедно с ГЕРБ. Мнозинството ГЕРБ-БСП заедно отнеха регистрацията на Синята коалиция в Плевен и Монтана, и то без основание, като дори "Атака", която традиционно подкрепяше ГЕРБ, не участва в гласуването на тези решения, посочи Димитров.

Ако тези практики не бъдат коригирани, сегашният ЦИК с гласовете на ГЕРБ и БСП няма да допусне участие на някои политически сили и в парламентарните избори, предупреди отново Димитров и заяви, че без възможност за обжалване на решенията на ЦИК пред съда може да се стигне до ситуация, подобна на тази по време на правителството на Жан Виденов през 1996 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини