ГЕРБ: ДПС лъжат и то на турски

  • 20 октомври 2011 17:34

  • 1283
  • 0
ГЕРБ: ДПС лъжат и то на турски
©

Структурите на ДПС в област Силистра разпространявали призиви на турски език за гласуване сред местните граждани, като в тях имало лъжливи твърдения - за това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

В писмото е цитиран преведен от турски език откъс: „... до вчера нашите съседи ни забраняваха призива към молитва от джамиите, а днес ГЕРБ иска новородените да носят български имена". Материалите били разпространявани в селата Искра, Босна и Любен в Община Ситово в Силистренско, твърдят от политическа партия ГЕРБ, като подчертават, че твърденията са „откровени лъжи и по никакъв начин не отговарят на истината" и че „политиката и действията на ПП ГЕРБ до момента безусловно доказват, че не делим хората нито по вероизповедание, нито по етнос".

„Вярваме, че независимо от политическите ни различния не можем и нямаме право да използваме религията като разменна монета за постигане на политически цели.

Г-н Доган, спрете да плашите хората, спрете да размахвате въжетата на омразата и страха, спрете да разделяте гражданите на България на свои и чужди. Българската демокрация е прекалено крехка, за да си позволявате да си играете със страха на хората. Избори не се печелят с бесилки и заплахи. Разбрахме, че сте готов да бесите, а готов ли сте да понесете последствията от собствената си агресия", питат в прессъобщението ГЕРБ.

Последвайте канала на

1283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини