МБМД: Балотажът на президентските избори е сигурен

  • 20 октомври 2011 07:47

  • 3676
  • 0
МБМД: Балотажът на президентските избори е сигурен
© Булфото

Действително има скъсяване на дистанцията между водещата тройка, но няма разместване в класацията.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Мира Радева от МБМД.

Според последните данни на МБМД доста висок е делът на гласувалите. Почти 77% ще гласуват на местния и президентския вот. Според нея тези данни се дължат на това, че голяма част от гражданите отказват да отговорят на анкетите и заради това се интервюират по – силно политизираните хора. Мира Радева поясни, че анкетата се прави на базата на 1200 интервюирани души от цялата страна.

Социоложката обясни, че причината за големия отказ на хората да участват в социологическите анкети е, защото са отегчени и защото смятат, че каквото и да кажат в изследванията няма да има никакво значение за никой.

Мира Радева уточни, че по – висока избирателна активност ще има на тези президентски избори в сравнение с предишните два, при които бе избран Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Според Радева на първи тур няма да бъде избран президентът. 33% от всички избиратели ще гласуват за Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на и има спад от около 4 пункта.

Стремително развитие има при Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Според последните данни с около10 пункта са се увеличили гласоподавателите за кандидатпрезидентската двойка на БСП.

Интересното е при Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, заяви Радева и поясни, че за нея сега биха гласували около 13% от гласоподавателите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини