БСП ще прави паралелно преброяване на изборните резултати

  • 19 октомври 2011 15:01

  • 682
  • 1
БСП ще прави паралелно преброяване на изборните резултати
©

БСП смята да направи пълно паралелно преброяване на изборните резултати.

Това каза на пресконференция членът на националния предизборен център на партията Младен Червеняков. Преброяването ще бъде на база на секционните протоколи с извадките от тях.

Според червената партия, подмяна на тези протоколи ще бъде извършвана след изготвянето им при транспортирането от избирателните секции до съответната Общинска избирателна комисия, защото е трудно това да стане в присъствието на 20 човека в една избирателна секция, включително застъпници и наблюдатели.

Голямото ни притеснение е за законността на изборите. Получаваме сигнали от редица области, че са готови чувалите с изборните резултати. Оказва се безпрецедентен натиск върху членовете на секционните избирателни комисии за подписване на протоколи, които нямат нищо общо с изборните резултати. Всичко това показва, че на тези избори ще имаме тежка обстановка относно законността и честността на тези избори, каза Червеняков.

Според него, има редица случаи на анулиране на регистрации, в които политически опонент е отстраняван с решения, които грубо противоречат на Изборния кодекс.

Червеняков заяви, че участва в избори от 1990 година, но като тези избори до този момент не помни.

Те до голяма степен вече не са честни и това, което се поставя като въпрос – дали ще бъдат законни и демократични. Никога в предишни избори факторът страх не се е наблюдавал така остро, каза още Младен Червеняков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dre

2011.10.19 | 18:27

1
Както и са жи броите, няма да спечелите :)

Добави коментар

Водещи новини