Румен Христов: Президентът трябва да е предвидим и последователен

  • 12 октомври 2011 07:03

  • 932
  • 0
Румен Христов: Президентът трябва да е предвидим и последователен
©

Президентът трябва да е предвидим и последователен, да има политическа биография, каза кандидатът за президент на коалиция "Съюз на десните сили" Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в в интервю за БТА.

Според него най-важното е българите да изберат президент демократ, а не технократ. Има хора, които могат да строят пътища, но за да бъдеш президент, е хубаво да бъдеш човек с политическа биография, смята Христов. Много е важно да си бил дълго време на политическата сцена и да те познават всички, включително и опонентите и противниците ти, добави той.

През последните 10 години България деградира, не може да тъпчем на едно място. Сега България отново е в криза, има нужда от смели решения и от хора, които са провеждали реформи, а ние, от десницата, независимо от това, че бяхме наказани, проведохме най-важните и най-необходими реформи, заяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. Според него не трябва и трите власти - президентска, изпълнителна и парламентарна, да се концентрират в ръцете на ГЕРБ.

Сега доминиращата фигура в България е министър-председателят, освен, че е очарователен, обаятелен, че добре се справя с медиите, той е авторитарен по отношение на своите депутати, каза Христов. Той смята, че ако бъде избран Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за президент, ще се получи едно управление от страна на министър-председателя на правителството, на парламента, на София и на президентската институция. А това по думите на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в намирисвало на авторитаризъм.

В България, макар че изборът за президент е мажоритарен, се гласува за модерната партия, за партията, която е на власт, посочи Христов. Въпреки това следващият президент няма да е Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, защото "резервоарът на ГЕРБ е малък", каза той. Христов отбеляза като слабост на предизборната кампания липсата на дебати, на които да се видят позициите на кандидатите за това по-какъв начин възнамеряват да управляват тази институция.

Друга слабост е, че вътрешният министър е председател на предизборния щаб. Именно вътрешният министър и политическото ръководство на това министерство осигуряват реда, спокойствието, а видяхме какво се случи в Катуница - забавени действия, които без малко да доведат до етническо напрежение, посочи кандидатът за президент на СДС.

Последвайте канала на

БТА
932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини