Симеон Дянков ги смаза със замразената пица!

  • 11 октомври 2011 13:09

  • 9941
  • 43
Симеон Дянков ги смаза със замразената пица!
©

Днес стана ясно защо затвориха парламента – за да може Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи да извади новата дълбоко замразена пица на бюджета и да тръгне да я рекламира по телевизионните студия. Без омразната опозиция да има шанса нито да я види, нито да се опита да потроши леда с лицемерния си гняв. Както е модерно днес – операция „две в едно” – хем им запушихме устата за изборите, хем ще пробутаме тихомълком на България още един бюджет на мизерията.

На всичкото отгоре Дянков грабна и инициативата в опозиционното говорене. Обеща, че ще вземе от ченгетата и подслушвачите и ще даде за образование, здравеопазване и... култура. Тук той май се подхлъзна на леда от пицата. Враговете със слонска памет могат да се запитат не беше ли това същият човек, който миналата година се кълнеше, че на тези сектори и лев повече няма да даде докато не се реформират, защото той пари в пясъка няма да налива. Какво толкова се реформираха и промениха за една година?! А вярно, от вчера, от деня на психичното здраве, човекът с главно ББ е художник! Сега ще трябват пари за галерии, изложби, пленери и вернисажи у нас и в чужбина. Както отдавна е известно починът е „Всичко за Човека, всичко в името на Човека!”

А за здравеопазването и образованието здравите герберски сили няма нужда да се тревожат. Той сега Дянков така си приказва, за да хващат вяра заклинанията на „добрия човек” Плевнелиев, че на него и ГЕРБ им пука, че здравеопазването е опасно за здравето и децата нищо не научават в училище. Но изборите ще минат, ще се завърне отново силният политик и държавник Цецко, а заедно с него и истинските стожери на демокрацията, реда и подслушването - депутатите на ГЕРБ, и нещата ще си дойдат по местата. Ако Дянков не подсмърча тихичко в ъгъла, където му е мястото, нищо не пречи правителството да го подкрепи да влезе в борда на някоя я световна, я европейска банка. Я, как подкрепи Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на за вицепрезидент...!

Сигурно е обаче, че и имотният държавник Цецко няма да изостави лекарите и учителите. Иначе какво ще чете от парламентарната трибуна? Поне със стотина хиляди лева ще се вдигнат бюджетите за тези две народополезни дейности. Много пари, кой ти го дава по време на криза!, ще възкликне човекът с главно ББ. И ще бъде прав – това са заплатите на 3-ма подслушвачи, а днес сигурността на страната, борбата с корупцията, с холандците за Шенген, охраната на цар Киро имат нужда от всеки доблестен подслушвач с хладен ум и горещо сърце.

Всъщност демократичното правене на бюджета предполага министерствата да излязат и публично да кажат каква политика смятат да водят, какво ще подобрят в услугите за гражданите, какви проблеми ще решат, какъв напредък искат да постигнат за хората и да обосноват какви пари искат за това. И да се борят за тях пред обществото с поемане на ясни политически ангажименти и ангажиране с цели и проекти. Ама къде ще се занимава с такива формалности съвършената правителствена машина на ГЕРБ – при тях всичко е публично и се обсъжда на заседанията на Министерски съвет, а съдържателните стенограми се публикуват най-редовно.

А, и имаме добра новина! Честито на всички работещи в тази страна – докато на власт са ГЕРБ (т.е. докато Дянков е финансов министър, което според собствените му уверения е едно и също), 13-а заплата няма да има. По Дянков, само за държавните служители, но кой ли ще е тоя частник, който ще развърже кесията при стисната държава. Ама така и трябва - първо, човекът с главно ББ и приятелите му олигарси отдавна вече не разчитат на заплата. И второ, трябва ясно да се вижда разликата между ГЕРБ и предишните – ония проклетници от тройната даваха 13 заплата всяка година, а понякога и 14-та пенсия.

Калин Каменов

Последвайте канала на

9941 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
345

2011.10.30 | 10:24

43
Сами си ги избрахме тези,никой не ни е виновен.Хайде сега и президент да им изберем,та ужасът ни да е пълен.
kiril

2011.10.30 | 10:23

42
аха - а кой беше човека? човекът от народа? Бойчоооооо, що не идеш да си извадиш картофите от семейната нива, ама вземи и Дянков да ти помага ! Аааа сигурно нещеш, щото и твоите картофи ще обложи с някой данък или такса...
Костадин

2011.10.12 | 12:18

14
Нека не забравяме, че на "ония проклетници от тройната" дължим до голяма степен сегашното си състояние. Щот Lehman Brothers като фалираха и се появи кризата на бял свят, Сергейчо наляво и надясно тръбеше, че нас кризата ше ни подмине, да сме спокойни. И сегашните, и предишните въртят далавери и си пълнят гушките, това е ясно, но сегашните правят нещо реално в положителна посока. Докато предишните без изключение мега нагло крадяха и се лендзеха пред камерите и ни разправяха колко сме добре.
АБВ

2011.10.30 | 10:23

41
Те "ония" оставиха някакъв резерв. И то въпреки всичките далавери, които правеха. Този резерв сега отива за магистрали и съпътстващи дейности за източване на пари. На тия магистрали другаря Борисов ще осигурява работа на такива умници като теб - да могат да изкарат нЕкой леФ от преминаващите за Турция еврогастербайтери. Друг е въпроса на 19-те километра как ще ви събере всичките, но той да му мисли. Кризата можеше и да ни подмине, ако имаше предварително начертана стратегия и предприети конкретни стъпки за изпълнението й. Такава нямаше. Единствената стратегия на ГРАБ беше /и продължава/ да ни информира колко лошо ще стане и колко лоши са били предишните, докато граберите си вършат далаверките и си пълнят сметчиците в банките. Това манипулиране на общественото мнение, за съжаление, няма как да даде други резултати освен промити мозъци /което много си личи и от изказването ти/. Далаверите продължават и никога няма да спрат докато е такава политическата уредба в България. НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ как другаря Борисов се кълнеше, че ще промени всичко това. От предприетите действия за две години положителни резултати не се виждат. Шуробаджанащината и обезличаването на институциите не е положително за мен. Абдикирането на държавата от основни нейни задължения също. Наливането на пари в полицията е безмислено. Средна цена от 4 /четири/ милиона евро за километър магистрала е кражба. Кризата продължава да бъде използвана и задълбочавана от страна на ГРАБ. Вместо да предприеме мерки за подпомагане на икономиката, в частност бизнеса и потреблението, ГРАБ води политика против. С тази си политика те загробват и последните остатъци от икономиката и изсмукват жизнените сокове на бизнеса. По този начин те подкрепят монополите и увеличават безработицата. Колкото повече безработни има толкова по-малко потребление има, толкова повече хора търсят начин да избягат от България. Но тези неща няма как да ги знае един администратор, който идея си няма как се управляват публични финанси, защото сметките не се извършват по системата "От тоя имам да 'зимам - оня ми дължи пари". Няма смисъл да се оправдаваме, че на "ония проклетници от тройната" дължим до голяма степен сегашното си състояние. Сегашното си състояние го дължим единствено и само на другаря Борисов и нашето собствено овчедушие. А пък другаря Борисов да си продължава мега нагло да краде и да се лендзи пред камерите и да ни разправя колко сме добре. А пък всички ние да продължаваме да му се радваме.
Гого

2011.10.30 | 10:21

38
Че ние кога сме излизали от кризата в България винаги си я има за двайсе години заплатата е нараснала със космическите 20 лева. Направо Американците ни дишат прахта със такова увеличение. Откакто са Герб доходите вървят надолу а цените на горе не виждам нищо добро което да се случва. Просто Б.Б иска хората да са бедни за да може да се манипулират по лесно като ромите!!
vanko76

2011.10.30 | 10:23

40
А сега се оправяйте вие които гласувахте за тези боклуци от ГЕРБ които унищожават страната.Тези са много по опасни от комунистите,защото са гладни и гледат да се налапат,защото като гледам едва ли,ще имат втори мандат ако изобщо го изкарат и този.
Цецо,но не Цветанов

2011.10.30 | 10:20

36
Боклук си ти,и срам за майка ти дето те е родила.И явно голям крадец и измамник на който са му врътнали кранчето,за да реве така.Правителството на ГЕРБ извади държавата от тунела без изход,където ни бяха набутали БСП и техния турски партньор.Боже,колко неграмотни хора има в тази държава!!!Излизат по трибуни и пишат по сайтове без да имат никакъв срам.А най–големия безсрамник е Станишев,който се споразумя с турския обръч от фирми,само и само да докопа властта.И след като продаде половин България на турски ''предприемачи'',сега има наглостта да излиза и да критикува.Питам;Какво направи господин Станишев с престъпността,когато той беше на власт? Отговор;Тя процъфтяваше, за да може да пита сега Цветан Цветанов,как ще се справи с нея.
da

2011.10.12 | 09:50

6
1 KOMUNISTITE ни ограбиха 2 защитаваш мазния турчин доган ??? по-добре герб отколкото нищо и половина
М

2011.10.30 | 10:22

39
Не одобрявам ГЕРБ, ама Дянков е най-добрия ни финансов министър за последните 20 години.
случайно прочетох

2011.10.30 | 10:20

34
Това шега ли е?Дянков, освен да измисля глоби и акцизи, друго не може.Ти да не си литератор?Защото икономист не си.
АБВ

2011.10.12 | 12:21

15
И все пак... Не го казвай на хора, които разбират от икономика и финанси. Нали разбра, че ще усетят колко ти е промит мозъка :))
АБВ

2011.10.12 | 10:11

11
Гърците взимаха и 15 заплата и то години наред, и сега не могат да преглътнат.Според техните реформи ще повръщат и ще връщат всичко, което са взели в повече.Не мисля, че запада ще им опрости част от дълговете.Така че по-добре малко, но да не връщаме с лихвите.Това което е написал господин Каменов комунистите го лаят вече 2 години.Кучетата си лаят, ,кервана си върви.

2011.10.30 | 10:21

37
Дългове никой не опрощава! Е, освен тъпите българи, които опрощават я иракски, я либийски, я нечий друг дълг от "братска африканска държава". Исландците какво направиха? Казаха "дълговете си ние няма да плащаме. Точка." Кой ще ги задължи? И как? Ако гърците решат да го направят, кой ще ги задължи? И как? Стига с тея глупости колко добре сме. Хората не могат да спестят пари за собственото си погребение, камо ли да живеят! И вие, клакьори мръсни, тръвате да пишете как ГЕРБерите били правели добро за държавата? Нещастници!
123

2011.10.30 | 10:20

35
ВСЕКИ ДЕН В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОДАВАТ ПО 2 ТИРА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ.2 МИЛИАРДА Е ЗАГУБАТА ЗА БЮДЖЕТА.И НИКОЙ НЕ ВЗЕМА МЕРКИ.ЗАЩОТО ТОВА СА ТЕХНИ ХОРА КОИТО ГИ ВНАСЯТ И ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ ОТИВАТ ЗА ГЕРБ.ИЗБОРИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С ВЛАГАНЕ НА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ.А ПАРТИЯ КОЯТО НЕ Е БИЛА НА ВЛАСТ ОТКЪДЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ.КОНТРАБАНДНАТА ПРЕЗ ТЕЗИ 2 ГОДИНИ НАПЪЛНИ КАСАТА НА ГЕРБ.А ДЯНКОВ ДА СИ ВЗЕМА ШАПКАТА И ДА СИ ВЪРВИ ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ.
и аз няма да си пиша името като жалките комунисти

2011.10.30 | 10:19

33
абе вие срам нямате ли??? всеки пита какво направил ББ с кризата, защо нямал план за нея.отговор -според Станишев в България криза няма, следователно няма нужда от план за справяне с нея!!! А хайде сега да видим и друго искам да попитам всички червени отрочета, ако аз ви отрежа краката и след 30 години вие все още не можете да ходите мен ли ще обвинявате за това? според вашата логика не би трябвало да е така, защото това което съм направил ще е било много отдавна и изправянето на крака ще си зависи от вас.Относно парите които са оставили БСП-защо не платиха дълговете на БДЖ ами вместо това взеха мутриси без да ги плащат и сега Германия си ги иска?? толкова много пари пък нищо, а да да не забравя коментара относно това как парите от хазната отивали за магистрали които пък били строени от слабоумници......парите за магистрали и изобщо всички построено е финансирано в по-голямата си част от ЕС, нещо непонятно за комунистите тъй като те не успяха да спечелят нито един проект и не само че не успяха ами заради тях в момента земеделските производители са скъсвани от проверки за да бъдат сигурни че няма да има такива кражби като при управлението на БСП и великите етноси!!! а относно това че "родната полиция" пазела цигани...и аз бих постъпил така, не защото съм циганин или турчин, нито защото ги обичам а защото умния българин след 2 седмици ще забрави колко обединен е бил тогава и пак ще се направи на интересен и няма да гласува (колко българско само) а тъпите цигани които треперят в момента слушат речите на Доган как ако не бил той всички са щели да умрат (и колкото повече ги проклинаме, толкова по смислено звучат думите му)!

2011.10.30 | 10:16

31
Глупак нещастен, кой си мислиш, че заблуждаваш ? ГЕРБ не е алтернатива на БСП ! ГЕРБ е БСП ! Същите хора, същата некадърност, същите кражби, още по-голям култ към личността на вожда и още по-лош живот за обикновените хора ! И престанете да твърдите, че някой ни плаща защото ние твърдим това, което виждат и на запад и затова не ни пускат в Шенген. Ако някой е платен клакьор тук, то това сте вие, защото е очевидно, че лъжете и провеждате жалка пропаганда !
AJ4A

2011.10.12 | 10:11

10
Много наивно драги. Именно защото комунистите не получиха една стотинка от еврофондовете, изборите бяха спечелени от Герб и най-младия член в историята на БКП стана уж НЕкомунистически министър-председател. Всичко е демагогия и се прави за да се източват парите на запада. Виж и съседите гърци "правилно" са се ориентирали - натрупали дългове и сега ........ просто ще им ги опростят. Така и нашите комунисти - докато могат да цицат запада, ще го правят, а след това ......... ще турят на власт някой като Волен или още по-голям уж националист, който да каже "ресто" на евроструктурите и да ин върне пак в лоното на Русия. Не циганите са виновни за ставащото в държавата, а неграмотността на циганите и турците и тем подобните етноси. И каквото и да правиш финансите на ЕС плюс неграмотността ще решават изборите за дълъг период от време занапред, освен ако под заплаха за спиране на парите нашите политици не променят тотално правилата в държавата. Няма ли пари, няма да има и гласове на цигани и тем подобни продажни душички. Има ли пари ..... и теб ще те купят (ако ли вече не си се продал някак си), убеден съм. Бедността не е порок, но може да се окаже майка на всички пороци на света, затова дай да спрем първо кранчето източник на корупция, а след това да му мислим как да се справим с корумпираните и податливите на корумпиране! Само че с приканвания за гласване нищо няма да направиш, защото с масово участие на изборите само ще потвърдиш заблуждаващата пропаганда на болшевиките и техните лакеи, че в България има политически плурализъм, честни и свободни избори! И ти ли мислиш така драги ми наивнико????
ДО 19

2011.10.30 | 10:17

32
МНОГО ЗАБЛУДЕН ГЕРБАДЖИЯ СИ.ТИ СИ КАТО ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИ .КВОТО ДА ИМ ПРИКАЗВАШ ТЕ СИ ЗНАЯТ ПАРТИЯТА.ЕДНО ЩЕ ТИ КАЖА ПИЧ С АСВАЛТ ТУХЛИ ВАР И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ИКОНОМИКАТА НА НА ЕДНА ДЪРЖАВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.КОНТРАБАНДАТА Е СТАКИВА РАЗМЕРИ КАКТО НИКОГА ПРЕЗ ТЕЗИ 21 ГОДИНИ.КАК ДЯНКОВ ДА ДАДЕ 13 ЗАПЛАТА КАК ДЯНКОВ ДА ПОВИШИ МИН.ЗАПЛАТА ПЕНСИИ И ПРОЧИЕ.НЯМА КАК ДА СТАНЕ.ОТКЪДЕ ДА ДОКАРА ТЕЗИ 2 МИЛИАРДА ЛИПСВАЩИ В БЮДЖЕТА.ТОТАЛНО ТРЯБВА ДА СЕ УДАРИ КОНТРАБАНДАТА ОТ НАЙ НИСКО ДО НАЙ ВИСОКО НИВО.НО ТОВА НЕМОЖЕ ДА СТАНЕ.ПО РАНО ХОРАТА НА КОМУНИСТИТЕ ВКАРВАХА ЦИГАРИ АЛКОХОЛ ГОРИВА СЕГА СА НА ХОД ХОРАТА НА ГЕРБ.ТИ КАК СИ МИСЛИШ.ЧУВАЛА С ПАРИ ПРИСТИГНА В МАХЛАТА В СЛИВЕН ДА РАЗДАВАТ НА ЦИГАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБА ЛЕЧКОВ АМИ САМО ТАМ ЛИ Е?ТЕЗИ ПАРИ ДА НЕ БИ ДА ИДВАТ ОТ ЧЛЕНСКИЯТ ВНОС.ОСЪЗНАЙСЕ ВСИЧКИТЕ СА КОМУНИСТИ ДО КРАК

2011.10.30 | 10:14

30
БОЖЕ ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБЕРСКИТЕ МУТРИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини