Калфин: ГЕРБ се опитва да заглуши гласа на българите в чужбина

  • 10 октомври 2011 11:14

  • 846
  • 2
Калфин: ГЕРБ се опитва да заглуши гласа на българите в чужбина
© Булфото

Това, което се случва, е възможно най-лошият пример за организиране на избори зад граница.

Това каза на пресконференция в Шумен кандидат-президентът на БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Масово се отказва откриване на секции, масово отказват български граждани от правото им да гласуват по различни невероятни причини – че не са си подали поотделно заявленията, че Министерството на външните работи е пропуснало срокове, за да заяви избирателни секции, както се случва във Франция, че Министерството на външните работи чакаше протести, за да поиска откриване на избирателни секции в почетните консулства в Германия, нещо което е правено на предишни избори, допълни той.

Може би заради новия консул в Барселона - Христо Стоичков, там няма да има бюро за гласуване. Начинът, по който се организират изборите в чужбина в момента, показва явно старание да се ограничи тяхното право на глас. Нашите сънародници в чужбина гласуват доста „шарено” и трудно може да се каже, че една определена партия, още по-малко моята, има интерес, посочи Калфин.

Но тук не става въпрос за партиен интерес, а за принципен въпрос. Преди две години правителството на ГЕРБ върна двама посланици, което е тежко наказание, заради недобра, според тях, организация на изборите в чужбина. Сега е много по-трагично, това което се случва, каза кандидатът на БСП за президент. И ЦИК и МВнР правят така, че българските граждани зад граница да не могат да изразят гласа си или поне да го изразят със страшни трудности, каза кандидат-президентът на БСП.

Очевидно е, че се търси ниска активност сред българите в чужбина. Това е обяснимо, след като им беше обещано електронно гласуване, което не се случи, облекчени условия за връщане в България, които също не се случи. Въобще всички обещания, които бяха отправени към нашите сънародници в чужбина през последните две години не са изпълнени и върха на всичко е отнемането на правото им на гласуване, каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
владо

2011.10.10 | 22:34

1
Интелектуална базпомощност, еднообразен комунистически речетатив и явна липса на смислени послания - Калфа смешен си! 70 год. кво ли не ни приказвахте и обещавахте и ни докарахте до никъде!Сега пак ще е същото ,но вече ви вярват много малко хора - 90 год. бабички , бивши парт. секретари/ всъщност некадърници/ и анонимни нещастници,лутащи се в нищото! Вижте си електората - 70 % са над 65 год. - те ли ще не решават бъдещето? Те своето не са решили ,че нашето ли? Ти Калфа що напълни Външно с агенти - доносници на бившето ДС - по заповед от Москве ли? И сега пак ли това ще правиш - руска подлога такава?Прозрачен и безличен си - нямаш шанс!

2011.10.10 | 22:36

2
Владо, за БСП си прав, ама сега ако ми се изокаш, че панацеята е ГРАБ - направо се из*ираш на метеното, щото ГРАБ са последната метастаза на дъртата червена гостенка! Съгласен ли си?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини