БСП: ГЕРБ лепи плакати върху некролози в Перник

  • 09 октомври 2011 17:31

  • 2413
  • 2
БСП: ГЕРБ лепи плакати върху некролози в Перник
©

До 3 дни временно изпълняващият длъжността кмет на Цръква трябва да изчисти плакатите на ГЕРБ, с които целият квартал е буквално опакован.

Ликовете на кандидатите на управляващата партия са разлепени по всички автобусни спирки, по дърветата, сгради и директно върху некролозите на починалите, което предизвика гнева на църковци, заради оскверняването на паметта на техните починали близки, съобщиха от щаба на БСП.

Плакати има и върху електрически табла и стълбове, което отново е в нарушение на разпоредбите за агитационни материали.

Нечестната предизборна борба възмущава силно жителите на квартала и с оскверняването на некролозите по таблата на спирките, върху които са разлепени плакати. Жалбата от името на квартала подаде младата надежда на Църква Станислава Генадиева.

Днес общинската избирателна комисия (ОИК) я уважи и разпореди всички плакати, разлепени в нарушение на Заповед №16/ 21.09.2011г. на основание заповед № 1457/14.09.2011г. издадена от кмета на община Перник и чл. 44, ал.2 от ЗМСМА във връзка с чл.134, ал.3 от изборния кодекс, да бъдат премахнати. Една малка битка в нечестната политическа война е спечелена, коментира Станислава Генадиева.

Срещу нея се изправят като опоненти двама пенсионери - досегашният кмет Румен Петров (в предишния мандат - кандидат от СДС, а в сегашния от управляващата партия ГЕРБ) и попадията, запомнена с това, че редовно меси баници на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2413 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
The One of Us

2013.05.02 | 04:02

2
Ами най-вероятно някой все пак е прозрял, че на повечето ни е писнало да гледаме снимки на умрели по дървета, табла, врати, спирки, гари и т.н.
Седефчо

2013.05.02 | 04:02

1
О да, прав си, колко по-приятно е да се любуваме на неземната красота на нашия Велик Вожд !

Добави коментар

Водещи новини