Емануил Йорданов: Случаят в Катуница трябва да се изясни много детайлно

  • 08 октомври 2011 11:24

  • 941
  • 0
Емануил Йорданов: Случаят в Катуница трябва да се изясни много детайлно
©

Конституционното ни устройство изисква институцията вицепрезидент. За промяна трябва свикване на Велико Народно събрание.

Това заяви в предаването "Седмицата" на Дарик кандидатът за вицепрезидент на Синята коалиция Емануил Йорданов.

След изборите ще обсъдим този казус в светлината на цялостното държавно устройство. Диалогът за президентската и вицепрезидентската институция трябва да бъде поставен на основата на начин на избиране и правомощия, допълни той.

Вицепрезидентът трябва много да знае, много да работи и да говори толкова, колкото го питат журналистите, заяви кандидатът за вицепрезидент.

Мога да подпомогна президента с моя професионален и политически опит. Едно от правомощията на президента е да връща законопроекти на Народното събрание и аз мога да съдействам за това, защото съм юрист и имам богат опит в тази област, посочи той.

Случаят в Катуница трябва да се изясни много детайлно. Ние все още не знаем колко и какви жалби са подадени срещу Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от. Трябва да се провери за какво са изразходвани парите, дадени от ЕС за интеграция на ромите, категоричен бе кандидат-вицепрезидентът на Синята коалиция.

На въпрос, би ли помилвал убиец, което е в правомощията на институцията, Йорданов посочи, че има отделни случаи и ако става въпрос за неизбежна самоотбрана, би направил такава стъпка.

Бих дал българско гражданство на всеки, който отговаря на всички законови условия, каза още Емануил Йорданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини