Красимир Велчев: ГЕРБ заслужава победа на изборите заради смелите непопулярни мерки

  • 08 октомври 2011 08:27

  • 1815
  • 14
Красимир Велчев: ГЕРБ заслужава победа на изборите заради смелите непопулярни мерки
© Булфото

ГЕРБ не се страхува, че непопулярните мерки не носят имидж и рейтинг на управлението, прави ги въпреки всичко и затова заслужава победата на предстоящите избори, заяви в интервю за БТА председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

Сега полагаме основите на това, което трябваше да бъде направено в България за последните 20 години - в инфраструктурата, в здравеопазването, във всичко, което досега е подминавано умишлено, посочи Велчев. Според него не е опасно една партия да оглави управлението на президентството, парламента и правителството, важно е трите институции да работят в синхрон.

Много важно и задължително е да имаме силна държава и държавност, както и институциите да работят заедно за това. За съжаление, така са се поляризирали нещата през последните 20 години, че всяка институция хули другата, а така не може да има държавност, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

За да увеличим доходите на хората, трябва да извървим определен път - да засилим икономическия потенциал на страната, да увеличим брутния вътрешен продукт, отбеляза Велчев.

За кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на Велчев коментира, че "страхотно се допълват - единият с голям опит в организация, в ръководство, а другият - страхотен юрист, който искрено желае реформа в съдебната система, от която изключително много се нуждае държавата".

Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на каза, че ГЕРБ отказват подкрепа от ДПС за изборите. Искаме да спечелим изборите, но не тази политическа върхушка да определя вота и да се договаряме с тях, защото е опасно, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. Те няма да ни доведат до нищо добро, затова не им желаем помощта, каза той.

Последвайте канала на

БТА
1815 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2011.10.10 | 10:31

14
Българският народ е мъдър народ. Най-разпространената форма на тази мъдрост е главата, сгушена дълбоко в раменете на масите, които са запомнили от бащи и деди възрожденската поговорка "преклонена глава сабя не я сече". Придържайки се към тази народна мъдрост, българите отдавна са си изработили съответни житейски стратегии и защитен рефлекс: публичното поведение на хората е покорно, наведено и предпазливо. Защо ли? Защото будителите - доколкото ги е имало, никога не са успявали да вдъхнат достатъчно самочувствие на хората в собствените им сили, така че те сами да повярват на себе си, да вдигнат глава и да не живеят според диктата на други. България - в манипулиран предизборен хаос В това е и най-голямото нещастие на българите. Критично мислещите, бунтарите и всички останали от категорията образовани просветители открай време разпространяват по-скоро смут и тревога, отколкото модели на поведение. Нещо по-лошо - доминиращият модел на поведение, практикуван и до днес от т. нар. българска интелигенция, е угоден, удобен, уютно услужлив. “Елитът”, пише Владислав Тодоров, “сивото вещество на нацията, призвано да мисли и създава, е загубил обществената си поръчка, останал е без мисия и без послание”. Няма друго обяснение за предателското мълчание на иначе гласовити медийни експерти, политически анализатори и коментатори пред лицето на пълзящия сред хората страх в моменти, когато нацията е изправена пред избори. Страх, който обобщава опита на миналото и издава предчувствия за бъдещето. Страх от йерархии, страх от началници, страх от партийни метли, страх от собствено мнение, страх от социална ангажираност, страх от отговорност, страх от конкуренция, страх от самия страх... "Кога за последен път си казахме, че нещо зависи от нас?" Живеем в съзнателно разбъркано предизборно време. Апаратните манипулации, добре изчисленият регламент за неравнопоставеност между кандидат-президентските двойки, както и нечистоплътното внушение, че в България съществува демократична медийна среда, са тенденциозно създаден хаос в страната. Примирението пред този факт е поредното предателство на българската интелигенция. “Кога за последен път си казахме, че нещо зависи от нас? Кога за последно повярвахме, че ние, а не някой друг държи поводите на живота ни? Преди твърде много време...” А времето ни е ограничено, предупреждаваше Стив Джобс. “Не го губете, за да живеете чужд живот. Не влизайте в капана на догмата да живеете според очакванията на другите! Не позволявайте чуждите мнения да заглушават вашия собствен вътрешен глас.” Националната еволюция зависи от това...

2011.10.10 | 10:31

13
ГРАБ не заслужава друго освен Народен съд :))

2011.10.09 | 15:38

12
"Плевнелиев заяви, че изповядва нов тип политика, която се подчинява само на изпълнените обещания и реалните действия в полза на хората и регионите и припомни..." ГРОБ-ари миризливи, КАКВО СВЪРШИХТЕ ЗА 30 месеца властване бе???? Освен да субсидирате по форумите платени клакьори, които показно да ви лижат задниците???? Единствено което увеличихте е всеобщата бедност в страната!!! Били депозирали Българите 30 милиарда лева, само дето не седопълва, че 5% от депозантите държат 95% от всички депозити - това сигурно са червените и ГРАБ-арски пачаври!!!Всеки един ден власт на ГРАБ е срам и резил за всеки Българин и за България като цяло!! ДОЛУ кухите лейки от ГЕРБАТАКА, които ежедневно рушат България!

2011.10.09 | 15:37

11
Велчев, самото заглавие на статията представлява оригинален Гербарски оксиморон - защото за да спечелите избори ви трябва популярност, която "печелите" като въвеждате "непопулярни" мерки ли?Ми или сте идиоти, или ни правите нас на идиоти! Решете накрая какви сте - популярни или не? Защото аз си мисля, че сте крайно вече непопулярни, поне сред мислещите българи! Чета ти гербарските бЪбреци, па си казвам, ето още един изтрещял гербарски тапир, дето жужи глупости по време на полет около Кукувиче Гербарско гнездо! Куу-куу! Да туриш държавата на автопилот ли са ви "смелите" и непопулярни" мерки? Идиоти-гербари, вашите "смели" мерик ликвидират последователно икономиката и поминъка на Българите, вътрешното потребление намалява, за сметка на чуждестранните инвеститори, които изчезват скорострелно от Гербарския инвестиционен рай! И вие наричате това "смели" мерки! Гербари, вие сте кръгли идиоти И бандити, изгнили от корупция!!!
!!!!!!

2011.10.09 | 15:35

10
toq pa baluk kuf e nqkva nova opakovka litna i se udari v mediite 6tot mu dali nqkoi lev da govori prostotiite na zlite politi4eta kradci murzelivi
ЦАР КИРО

2011.10.09 | 15:35

9
НИЕ СМЕ БЕДНИ, А ЕВРОПА БОГАТИ.БОКО ЛЕНТИЧКАТА НАМЕРИ ТИПИЧНО КОМУНИСТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ - ДА СИ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ И ДА СТАНАТ И ТЕ БЕДНИ!!!!СМЯХ!!!ИМА КЛАСАЦИЯ НА ГЛУПОСТТА - ГЛУПАВ,ПО-ГЛУПАВ,НАЙ-ГЛУПАВ,КРИСТАЛ И НАЙ-ВИСОКАТА - ЗАРАЗНО ТЪП !!!
против

2011.10.09 | 15:35

8
Красимире, ти, оная кратуна Бойко, Цецко и Фидоска сте за Белене/лагера/, бе! Какви победи, какви пет лева. Какво искате и президентската власт да я вържете към вас и да няма кой да ви каже нищо. Росен Плевнелиев сега е зависим от вас и му затваряте устата, пък да не говорим за после. Айде заминавайте си в Банкя, Монтана или кой от където се е пръкнал, мизерници и крадци сте вие, това сте!!!!
vanko76

2011.10.09 | 15:34

7
ГЕРБ са национални предатели и за нищо не заслужават.И най нагло си издигнаха комунистическото мото "Градим България"да ама тогава хората наистина са градили не като сега направихте някое километър магистрали да обаче народа пак беден и гладен така не става г-да затова е време да си отидете.ГЕРБ е най анти социалното правителство до сега и техните грижи са насочени само към олигархията.

2011.10.09 | 15:34

6
Нищо не заслужават , но в тях е цялата власт и според мен ще спечелят и то със сигурност няма да е честно . Бойко не играе по правилата , той е човек без скрупули и е готов на всичко за да управлява съдбата на всички клети е нещастни българи . Герб както и всички преди тях ограбиха парите на хората и сега за тях сме едни гласоподаватели , нищо повече ! Единствено ВМРО не са били във властта през тези 22 години преход , мисля че всички знаем другите бивши и настоящи властвали какви ги свършиха , бих гласувал за тях не защото ми харесват просто защото е време да се наруши статуквото на другите партии
Гого

2011.10.09 | 15:34

5
Герб заслужава във всички във Централния затвор не виждам разлика от предишните правителства нито стандарта на живот се подобри а тъкмо обратното тръгна стремглаво надолу. Не знам на какво разчитат Герб на няколко то километра магистрала довършиха икономиката каквото беше останало от нея увеличиха безработицата двойно ако за тях това е успех здраве му кажи. Но сами сме си виновни че премиера има акъл колкото дете със основно образование

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини