Държавата абдикирала от здравеопазването, смята Станишев

  • 07 октомври 2011 16:16

  • 836
  • 1
Държавата абдикирала от здравеопазването, смята Станишев
©

По отношение на здравеопазването – пълна абдикация на държавата от своите задължения. Това каза в Царево председателят на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Откраднаха 1,4 млрд. лева от всички нас, защото предишното правителство трупаше резерв на здравната каса - да стане 1,4 млрд. лева. Какво направи правителството – национализира ги и ги раздава за други нужди, каза Станишев.

По думите му това не са общи данъци, здравните вноски хората ги внасят целево за здравеопазване, те се управляват с отделен бюджет. „Те го откраднаха и после казват, че няма пари за здравеопазване. Общинските болници са ги забатачили, голяма част от тях да пред фалит”, посочи той. „По отношение на сигурността искам да ви кажа последната новина.

Днес излязоха записи, пуснали са ги от РЗС, те са майстори в това отношение – разговор на заместник-министъра Вучков, който обяснява, че желанието на Цар Киро е изпълнено - да бъде преместен в Боровец. И аз питам МВР за кой работи – за Цар Киро, питам защо – самият Цар Киро казва защо в едно интервю – „Ние с ГЕРБ сме се разбрали, ще ги подкрепим на изборите”. Те нещата си пасват”, каза Станишев.

„След това хората излизат на протести, стигна се и до безредици и всички се страхуват – българи, роми и затова трябва да се удари много здрав бой на ГЕРБ на изборите и е възможно, защото има едно нещо по-силно от страха и това е гладът. През тази зима на хората ще им бъде безкрайно тежко”, каза още Станишев.
Виолета ДИМОВА

Последвайте канала на

836 1

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.08 | 15:11

1
"Трябва да се удари много здрав бой на ГЕРБ на изборите, каза лидерът на БСП" - СТАРИЯ ГЕЙ, А ЗА БСП И ЗА МЕН ЕДИН ГОЛЯМ, ЧЕПАТ .... , АМА СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини