БСП: "Гербаджийска диета" в детските градини във Видин

  • 04 октомври 2011 14:55

  • 812
  • 0
БСП: "Гербаджийска диета" в детските градини във Видин
©

"Гербаджийска диета" е въведена в детските градини и училищата във Видин, заради тежкото финaнсово положение на общината. Това заяви на пресконференция Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от БСП. По думите му, най-критично по отношение на финансите е положението в общините, с кметове от ГЕРБ, като Видин и Сливен.

"Децата в детските градини във Видин са поставени на "гербаджийска диета" - на ориз и картофи, мляко се дава само на най-малките. Тази сутрин в сградата на общината е прекъснат тока. Няма и телефон, каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

По думите му, корупционните практики във видинската община не са чужди, а сливенската е пословична с тях.

"Това са най-илюстративните примери за кризисните процеси, до които води управлението на ГЕРБ и на централно и на местно ниво", коментира Миков.

Според лидерът на социалистите Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, никога местното самоуправление в България не се е намирало в такова тежко положение. По думите му, общините имат дълг от около 206 млн. лева.

"ГЕРБ прехвърлят все повече отговорности върху местните власти. Прехвърлят проблемите от болната на здравата глава", посочи Станишев.

По думите му, капиталовите разходи в общинските бюджети намаляват драстично в последните две години.

През 2007 г, те бяха 1,4 млрд. лева, през 2009 - 1,14 млрд., през 2010 - 700 млн. лева, а през 2011 намаляха почти на половина, каза той. Общините вече не могат да реализират свои основни функции, спират дейностите и обслужването на гражданите, предупреди лидерът на БСП.

Последвайте канала на

812 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини