Десетки преференции изчезнаха

  • 07 октомври 2014 11:05

  • 4994
  • 7
Десетки преференции изчезнаха
©

Десетки граждани се оплакаха, че дадените от тях преференциални гласове не са зачетени в протоколите от изборните секции. Проверката на броя на преференциите стана възможна, след като сканирани копия от протоколите бяха публикувани на сайта на ЦИК, съобщи "Труд".

При извършено разследване, репортер също видя, че неговият избор не е отбелязан в протокола на 14-а секция в кв. “Лозенец” в София, която се намира в 23-ти МИР.

Още по-странно е, че няма отбелязана нито една преференция за последните 7 кандидати в същата партийна листа, при положение че в същата секция формацията е първа политическа сила.

В същото време десетки са сигналите във фейсбук, че предпочелите кандидата за депутат от Реформаторския блок Иво Божков в София и Благоевград не е спечелил и преференциите им не са отчетени. “Гледам протокола от СИК-а ми, за РБ сме гласували 6 души и се познаваме. Преференциите са вписани грешно в протокола. Какво правим?”, написа потребителят @_ilf_ в туитър.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев посъветва хората, забелязали липса на преференцията им, да пуснат жалба до Районата избирателна комисия (РИК). Тя трябва да се произнесе дали е допусната грешка при преброяването или не.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4994 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
AJ4A

2014.10.08 | 22:58

7
След като НЕ ПРОРАБОТИ СЦЕНАРИЯТ "На всеки му по партия, че да излезе да гласува на изборите", заради който в РБ изведнаж се пръкнаха над 150 партии, политическата мафия измисли НОВ СЦЕНАРИЙ - "Всеки да може да пренарежда листата, че дори двадесет и петия в листата да има шанс да бъде избран, ЗАРАДИ КОЙТО ШАНС ВСИЧКИ В ЛИСТИТЕ ДА АКТИВИЗИРАТ СВОИТЕ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ, ЧЕ ДА ИЗЛЯЗАТ ДА ГЛАСУВАТ". На всички беше ясно, че това пренареждане НЯМА ЗА ЦЕЛ да изхвърли зад борда НЕслучайните лица, турнати на избираемите места, ноооооооо ето че и за подобен сценарий МАФИЯТА Е НАМЕРИЛА ОТГОВОР, ЗАЩОТО ПРИ ТАЙНА НА ВОТА, НИКОЙ НИКОГА НЕ БИ МОГЪЛ ДА ДОКАЖЕ ДАЛИ Е ПОЛЗВАЛ ПРЕФЕРЕНЦИЯ И ЗА КОГО Е ГЛАСУВАЛ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО!!!!!
Един

2014.10.08 | 16:52

6
А колко са процентно гласувалите към негласувалите!?! За да видим легитимни ли са изборите!!! Или това вече не еважно, а!!!
МАФИЯТА НЕ СПИ

2014.10.08 | 16:52

5
Егати кочината това си е чиста фалшификация щом в задните номера има толкова грешки то в предните са стотици хиляди!

2014.10.08 | 16:52

4
Хората от 25 мир,гласували за Герб с преференции да проверят и ще останат изненадани.

2014.10.08 | 13:40

3
Видяхме ги ВСИЧКИТЕ начело с ТИКВАТА ПРОСТА Борисов какво представляват за тия 24 г. ! НИЩОЖЕСТВА ! ЗАТОВА НИКАКВИ ПЕДЕРАСИ , НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,Куневски к,урвета , дудучета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! НОВИ ИЗБОРИ !САМО АТАКААААААА !
Бойко ТИКВАТА ПРОСТА

2014.10.08 | 13:40

2
Цецомаматишйба! Що толкуз малку фалшцира , веееее чи туй копче , тоз Дудук да се гаври с мен ?!! Сига шъ станиш министър на Марта в сряда , ама и аз шъго духам май ! Тя сийбамамата , дамуйбамамата ! Майкатасиеибалу !Разбра ли нещо ве , глупако ?!
гецата

2014.10.08 | 09:49

1
единственият категоричен извод от тези избори е, че по тъпи и безмозъчни от феновете на АТАКА НЯМА

Добави коментар

Водещи новини