Меглена Кунева: Парламента, правителството и президентството да имат общ план за работа

  • 02 октомври 2011 15:51

  • 3112
  • 7
Меглена Кунева: Парламента, правителството и президентството да имат общ план за работа
©

Ако кандидатът за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 спечели изборите, ще предложи в самото начало на мандата си трите институци - парламент, правителство и президентство, да имат общ план за работа за всяка година. Това каза тя в отговор на журналистически въпрос на среща с медиите в Русе, на която бе и кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов.

Крайдунавският град бе част от националната обиколка "По пътя на промяната" на гражданската кандидат-президентска двойка.

Кунева обясни още, че в този "общ план" трябва да се определи кое е най-важното за страната за годината и накрая да
се разбере дали е сторено и ако не, какви са причините.
Така това да се повтаря всяка година.

На въпрос дали е необходима нова конституция, кандидатът за президент заяви, че няма нищо против да работи за
изработването й, но трябва да се знае как да стане това. "Първо ни трябва Велико народно събрание. То е от 400 души, а ние сме в икономическа криза и 400 заплати не е най-доброто, което можем да предложим на българските граждани", каза Кунева.

Ако обаче се събере достатъчно воля, това може да се случи на няколко стъпки - да се изработи проект с огромното участие на гражданското общество, а не само на партиите, "да се споразумеем, че това е силуета на проекта, който искаме да видим
и тогава да се свика Велико народно събрание, в което за няколко месеца да могат да се направят много интензивни обсъждания с удължено работно време на депутатите и да има по-скоро резултат".

Ако това не се случи, можело да се види кои са най-важните проблеми в конституцията и те да се инициират с обикновено народно събрание. На първо място Кунева би поставила как действа съдебната система и дали има пречка в конституцията тя да бъде ефективна.

"Ако ме питате дали искам повече правомощия като президент, не смятам, че заради това си струва. Тези правомощия, които ги има в момента, могат да се уплътнят и да се комуникира много по-често през тази конституция - това, от което хората имат нужда - да се чува техния глас. Защото няма политическа партия, която да не се съобрази, дори от чистия си личен интерес, с общественото мнение", каза Кунева.

Последвайте канала на

БТА
3112 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.03 | 06:36

7
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
келеш

2011.10.03 | 06:36

6
спри се с тая лента накрая ще те осъдят че не плащаш за реклама пък и досаждаш
Novini.bg

2011.10.03 | 06:36

5
кинезио, тури си тази лента в г..а и млъкни !
СВЕТЛЬО ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!

2011.10.03 | 06:36

4
Сериозно мисля ,че трябва да изразим протестен вод именно с глас за Светльо.Нека се знае ,че тези пионки не ги искаме,но и да не пропиляваме правото си на глас!!!!!!!!!!! СВЕТЛЬО ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!
владо

2011.10.03 | 06:35

2
Това добре - и ако вземе ,че спечели - тогава какво? Уж смешката ще стане пародия,то остави че ще ни се смее целия свят! В сериозните неща смешници не трябва да има - я виж недоразумението Яне ?По добър пример за изродено шутче решило ,че е подходящо за голямата сцена не може да се намери!По спокойно бе хора,гласувайте за който си искате,пък ще стане ,каквото съдбата ни е отредила- то от 20 год.все така става!
Възмутен

2011.10.03 | 06:36

3
На тая мърла - Кунева, така и изнася - криза, няма пари за 400 заплати... Кой казва колко говеда трябва да са за "Велико народно събрание"??? Дори да се окаже, че трябва да са толкова - ще преглътнем горчивия хап, НО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНЕ ОТ ТАЯ ПОМИЯ В КОЯТО Е ПРОПАДНАЛА!!!!! Ние сме малка държава и в парламента трябва да са най-много 50-60 човека, а за Велико народно събрание - максимум 180 човека!!! Стига толкова сме дондуркали навлеци, които освен за далавери, не мислят за нищо друго!!! :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
1

2011.10.03 | 01:57

1
W W W . ORIGIN ALNI . B E - - - ЗАКУПИ СИ ЕКИПЧЕТО НА ЛЮБИМИЯТ ФУТБОЛЕН ОТБОР ПРИ НАС !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини