Калфин: ГЕРБ подготвя терена за служебна победа на изборите

  • 27 септември 2011 12:19

  • 731
  • 1
Калфин: ГЕРБ подготвя терена за служебна победа на изборите
© Булфото

Срам ме е, че на избори в България, в една европейска държава, в 21 век, трябва да каним чуждестранни наблюдатели.

Това каза кандидатът на БСП за президент Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, след подписване на Споразумение за честни избори. Според него цялото поведение на управляващата партия ГЕРБ „подготвя терена за техни служебни действия за спечелване на изборите”.

„Няма да допуснем това. Някой, ако си мисли, че може да го направи, да се откаже”, подчерта кандидат-президентът на БСП.

Според него е нужно подписването на такова Споразумение за честни избори, тъй като това дава публичност и се поемат конкретни ангажименти за прозрачна и толерантна кампания, предаде "Фокус". „Аз мисля, че това трябва да бъде една толерантна кампания. Това е състезание, в което трябва да предложим алтернативи. Щеше ми се да видя повече от кандидатите за президент тук, надявам се, че те допълнително ще се присъединят към тази инициатива на неправителствена организация. Надявам се, че все пак нямат мотиви да бъдат срещу толерантността и позитивността в кампанията”, каза Калфин.

Калфин изброи факти от предизборната кампания, които според него, будят притеснение: „Има репортажи за купуване на гласове, за предоставяне на карти за почивка на избиратели; начинът, по който беше приет Изборният кодекс; начинът, по който ГЕРБ доминира във всички избирателни комисии, което е за пръв път от повече от 20 години; начинът, по който неправителствените организации бяха изключени от наблюдение на изборите; фактът, че господин Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и той не знае с какво да се занимава – дали да се справи със сериозните и тежки проблеми в областта на вътрешния ред, или да се занимава с избори, той явно е решил, че предизборната кампания му е по-важна”.

Кандидат-президентът на БСП уточни, че заради това са поканили и чуждестранни наблюдатели на предстоящите избори.

Само 9 представители на кандидатпрезидетските двойки подписаха Споразумението за провеждане на честни избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
владо

2011.09.28 | 05:40

1
Айде не се прави на ударен от гръм - като че ли комунягите не ги правят тия мизерии с манипулираните избори - от 1945 год. вие само това правехте!Според мен ти просто си подготвяш почвата за извинение след загубата Калфа, а то и на бебетата им е ясно че нямаш никакъв шанс! Като ,че ли досега е нямало купуване на гласове , пътуване на автобуси, подкупи с пари и продукти - бе ти да не си живял в друга България - ааааааааааа верно - вие като го правите - всичко е наред нали Калфич! И сега някакво бутафорно споразумение за честни избори - ти нас за кво ни и маш бе балък?А ,че "верните" другарчета ще те схрускат след загубата е ясно - май от това те е страх Калфа?Ти ,че си нещастник е ясно ,но не ни го показвай и на нас толкова явно!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини