Политолог: Няма революция в листите на БСП

  • 26 август 2014 09:42

  • 1628
  • 4
Политолог: Няма революция в листите на БСП
© БСП

Наблюдаваме БСП с особен интерес, тъй като разломът между централното ръководство и местните структури в последните месеци беше взел много сериозни размери.

Това каза в интервю за БНР политологът от Института по социология "Иван Хаджийски“ Димитър Ганев. "Това, което виждаме във водачите на листи на БСП, е запазване на баланса и възпроизводство на статуквото от времето на г-н Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Революция в листите няма. Това 20-пороцентово обновление, за което говорят, по-скоро можем да го наречем козметично. Също така наблюдаваме разместване на кадри, които сме свикнали да наблюдаваме в определени региони. От Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно се искаше да удържи партията и ми се струва, че до голяма степен с тези баланси, за които говорим в момента, и това възпроизводство се цели именно това", допълни Ганев.

На парламентарни избори водачите на листи са "почти бетонирани", защото всеки глас без преференция се смята за глас за тях, заяви Ганев. БСП очаква между 50 и 60 места в парламента, което означава още максимум един човек от листа, освен водача, което прави разместването трудно. Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще бъде на челни места в листите на ГЕРБ, уверен е политологът.

Предизвикателството пред Реформаторския блок е, че те трябва да говорят на две групи хора, допълни Ганев: "Едната част от техния електорат истински ненавижда ГЕРБ и всичко това, което сме свикнали да наблюдаваме от тяхното управление. Има, ако щете, интелектуална непоносимост към определени лица в ръководството на партията. Друга група от реформаторите пък биха преглътнали това и биха били съгласни на сътрудничество с ГЕРБ само и само да бъдат в управлението, за да могат да наложат своите виждания за управлението на света чрез участие в правителството. Именно тези две групи ръководството на Реформаторския блок трябва да удържи до изборите", завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1628 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.27 | 09:02

4
червени БОКЛУЦИ
Батко Данчо

2014.08.27 | 09:02

3
Илиана Георгиева Усаинска от Крупник!!!
Атака директно в батака

2014.08.27 | 09:02

2
Единствено турските уруспии от Атака са по-гнусни от червените уруспии !!!

2014.08.27 | 09:01

1
samo ataka 3avrq zepa v ga3a na tikvata boika

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини