Цецка Цачева: ГЕРБ няма нужда от стягане на редиците

  • 13 септември 2011 08:19

  • 1041
  • 0
Цецка Цачева: ГЕРБ няма нужда от стягане на редиците
© Булфото

Настоящата предизборна кампания опровергава тези, които твърдяха, че ГЕРБ няма кадри.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, визирайки издигнатата от РЗС за вицепрезидент Поля Станчева, която беше общински съветник от управляващата партия, и Атанас Семов, който е работил в Комисията по външна политика на ГЕРБ.

ГЕРБ се оказа ковачница на кадри и няма драма в преминаването на хора в други политически формации, допълни тя.

Не е работа на председателя на НС да стои с химикалка и да брои отсъстващите от залата, това е работа на ръководителите на парламентарните групи, заяви Цачева по повод това, че в списъците с отсъстващите от заседания депутати има само един представител на ГЕРБ.

Когато депутат има основателни причини да не присъства, той пише молба  до председателя на групата и след това молбата минава през мен. Принизяване на институцията е да се каже, че това е подобно на извинителните бележки в училище, посочи тя.

Парламентарният контрол е акт на определен депутат към министър и присъствието на останалите народни представители не е задължително. За предизборната кампания депутатите няма да получават средства за бензин за автомобилите, нито командировъчни. Не ми е приятно, че парламентът започва да се превръща за канализиране на предизборни послания. Работата на институцията ще бъде стикована така, че около изборите законодателният процес няма да се забави, въпреки че в определени дни може да няма пленарни заседания, категорична бе Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Редиците на ГЕРБ нямат нужда от стягане, от стягане имат нужда редиците на БСП, както пролича от писмото на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в до Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. В това писмо нямаше нито дума за общонационални интереси, а всичко беше насочено към партийни интереси и консолидиране на БСП. Бъдещият президент и вицепрезидент трябва да бъдат изразители на интересите на цялата на нация, а не на "нашата партия", каза още Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини