Манолова: Плевнелиев се самозабрави, ще му припомним, че сме парламентарна република

  • 31 март 2014 19:19

  • 8898
  • 87
Манолова: Плевнелиев се самозабрави, ще му припомним, че сме парламентарна република
©

Президентът и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящите евроизбори. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването „Още от деня“ на БНТ.

„Президентът си позволи да наруши Изборния кодекс и по този начин да предизвика една поредица от действия, които създават смут и сянка на съмнения върху цялата организация на евроизборите“, подчерта Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Според нея президентът си позволил да направи нещо, което не си е позволявал никой друг президент, нито Първанов, нито Стоянов, нито президента Желев. Позволи си да се постави над закона, над парламента, над Конституцията, над устоите на демократичната държава. Позволи си да наруши един съвършено ясен текст на Изборния кодекс и да го направи в интерес на една политическа сила, която го направи президент, ощетявайки друга политическа сила, в случая ДПС. Такова нещо не си е позволявал никой друг президент и сега този президент ще бъде и първият, чиито указ ще бъде атакуван пред Конституционни съд и по отношение, на който има всички реални шансове да бъде установено нарушение на Конституцията. Това е много тежко за един президент – да бъде установено нарушения на Конституцията“, каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

„Самият факт, че български държавен глава си позволява да махне с лека ръка по един текст на един изключително важен закон, при това призовавайки предния ден политическите сили да се обединят към единно разбиране за това какъв трябва да бъде съставът на ЦИК и същевременно докато се случват дебатите в парламента да си позволи да напише противозаконния си указ. Наистина това е поредното доказателство, че Плевнелиев се е самозабравил като държавен глава, че на него трябва да му бъде припомнено, че България е парламентарна република и правилата важат за всички“, смята Манолова.

„Със закононарушението на Плевнелиев и със законопроекта на ГЕРБ няма да има щастлив завършек. Защото няма как неуважението към законите в държавата, към принципа на правовата държава и върховенството на закона да бъде толерирано, още повече че се прави от държавния глава, от този, който трябва да бъде пример за това как се спазват законите и българска Конституция“, констатира зам.-председателят на Народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Манолова коментира срещата на кафе между лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Манолова беше категорична, че не се притеснява от евентуална коалиция между двете политически сили. Тя подчерта, че ДПС не е партия, която на кафе може да промени своите намерения. Те ясно са заявили подкрепата си за правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Манолова обяви, че социаологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ не я притесняват, защото оценката на хората е по-важна. Тя била убедена, че резултатът от Евроизборите ще е в полза на БСП и срещите й с хората говорели за това.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8898 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар

2015.02.05 | 10:22

87
Плевнелиев е предател ! ДОЛУ ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН !

2014.04.01 | 15:48

21
И ТИКВАТА Борисов е предател ! А двамата с Плевнелиев са си европедераси ! САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2015.02.05 | 10:21

86
АТАКА И САМО АТАКА ВЕ МЪРСНИ ГЕРБЕРАСТИ И КОМУНОИДИ ДА ВИ ИБА МАЙКАТАААААААААААААААА
Иван

2015.02.05 | 10:16

85
Единственият Ганъо в Европа, който тръгна на война с Русия... г-н Главнокомандващ!
Иван

2014.04.16 | 23:18

84
Напреееддд! (гейски глас, изкривена мърмотска физиономия и потупваме по рамото от БУДА)

2014.04.16 | 23:17

83
Ще гласувам за АТАКА,........................ споко бе 1ви април е :DDDDDDDDDD

2014.04.16 | 23:17

82
само да паднете от власт и ще ти бъде потърсена отговорност за измамата в костинброд! нали не мислиш че народа е забравил?!
gega

2014.04.04 | 00:50

64
Официално мога да кажа, че това е най-слабият президент в историята на България. Само грешки, напрежение и политическа некомпетентност

2014.04.16 | 23:17

81
Колко много компетентност има в Атака,БСП и ДПС и най-вече при Манолова.

2014.04.16 | 23:17

80
A NIAMA LI KOI NA TEB DA TI NAPOMNI KURVO KOMUNISTITCHESKA TCHE NARODNOTO SABRANIE NE E PUBLITCHEN DOM.
Гергана Манолова

2014.04.16 | 23:17

79
Президентът май си помисли, че сме президентска република и реши да действа сам. Няма да е лошо някой да му припомни къде се намира и какви са неговите задължения.

2014.04.16 | 23:17

78
Днес е първи април, ама да не се лъжем. Видяха човек, дето хал хабер си няма от политика и всички го налазиха, започнаха да правят дудуци за коалиция, напускат партии, за да са при него, правят се на скарани любовници, но пак си се натискат.... Всички... Само едни не искат! Е, кой после лъжел, мажел и бил или не бил интересчия!? Като си отговорите на този въпрос, тогава възпроизвеждайте мисли!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини