Илияна Йотова: Няма да водим "анти АБВ" кампания

  • 10 февруари 2014 10:08

  • 1424
  • 4
Илияна Йотова: Няма да водим "анти АБВ" кампания
©

До две седмици листата на БСП за евроизборите ще бъде готова.

Това каза в интервю за БНР евродепутатът Илияна Йотова. Тя отхвърли тезата, че листата на БСП за изборите за Европейски парламент се бави, защото изчакват номинациите на АБВ. "Тя се забави, защото консултациите на общинските организации много закъсняха, а трябваше да се огледат всички предложения. На второ място, искахме да мине конгресът. Обещавам до седмица-две листата да бъде факт". Йотова каза, че в близките дни ще бъде сформиран и предизборният щаб, който ще се ръководи от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Тя беше категорична, че няма да водят "анти АБВ" кампания.

Във връзка с информациите за възможни промени в кабинета до евроизборите Илияна Йотова коментира: Никой не е венчан за поста си и много добре знаем това как работи кабинета, как изпълнява обещанията, с които ние сме спечелили тези гласове преди една година. Много зависи дали хората ще ни имат доверие и ще отидат отново да пуснат бюлетината за Българската социалистическа партия и Коалиция за България. Този, който не изпълнява достатъчно добре обещания, този, който даже с действията си по някакъв начин злепоставя партиите, които подкрепят този кабинет, трябва да си ходи. Има определени забележки в работата на земеделското министерство, особено в някои от ресорите. Дали ще бъде министър, заместник-министър, заслужава един много сериозен анализ", категорична беше тя.

Тя коментира и коалицията на БСП с ДПС, като уточни, че няма как да не си дават сметка, че управляват с друга партия - либерална, член на Либералния алианс, която има съвсем друга политика: Тя не е като лявата политика на социалистите. Тогава, когато трябва да направиш коалиция от идеи вляво или вдясно, няма как да не пострада дадена партия в различни моменти. Според Илияна Йотова е рано да се говори за следващия български еврокомисар. Тя обаче каза, че няма против той да не е партийна кандидатура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1424 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мсл

2014.02.13 | 14:56

4
кутев, Йотова на лъжците им вадят езиците да знаете
Захари

2014.02.10 | 17:33

3
Логично е БСП да не води анти-АБВ кампания, защото евроизборите са свързани с много по-важни теми от вождистките амбиции на Първанов и обкръжението му...

2014.02.10 | 13:42

2
Кръстоска м/у кроманьонец и хуманоид !!!!

2014.02.10 | 13:40

1
Е да де ама водите, но по лошото е че водите кампания "анти България" червени гниди.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини