Евродепутат от ДПС: На евроизборите БСП ще има по-добър резултат от ГЕРБ

  • 07 февруари 2014 17:46

  • 1971
  • 9
Евродепутат от ДПС: На евроизборите БСП ще има по-добър резултат от ГЕРБ
©

Политическата среда в момента е нездравословна, но аз се надявам, че евроизборите ще бъдат цивилизовани. Това каза евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова по БТВ.

За предстоящите евроизбори, Хюсменова вярва, че БСП ще има по-добър резултат от ГЕРБ. Според нея това ще се дължи на многото работа и подпомагането на хората. "Правителството направи много неща, надявам се хората да оценят какво се направи за тях. Предстоящите евроизбори ще покажат каква е подкрепата на хората и дали искат промяна. Едни предсрочни избори могат да забавят много темповете на страната ни", изтъкна евродепутатът.

Хюсменова добави, че евролистите в ДПС все още не са съставени. "Това отнема поне 20 дни. При нас избирането става отдолу-нагоре", съобщи тя.

Евродепутатът от ДПС подчерта, че в Европейския парламент сме единни, когато защитаваме обща национална кауза. "Разединени сме, когато поставяме вътрешнополитически въпроси, заради това хората остават с погрешно впечатление". Според Филиз Хюсменова това са дължи на компетентността. "Трябва да се знае кой проблем трябва да си остане в страната и кой да се обсъжда в Европейския парламент. Другите държави не правят така. Ако се случи, това е заради някаква сериозна злоупотреба", изтъкна тя.

Според Хюсменова Европейският съюз ни е похвалил за подобряването на условията на бежанците. "ЕК даде положителна оценка за напредъка на страната ни в тази насока. В Европа осъзнават, че помощта за страната ни е недостатъчна. Критиките към нас са за това, че трябва по-бързо да обработваме документите на бежанците, да не правим ограждение на границата, за да спазваме гаранцията за невръщане на бежанци, която сме поели. Това заграждение ще е дълго 12 км. и се изгражда, за да се подпомогне митническият контрол на миграционният поток", поясни тя.

Аз съм "за" референдумите, каза евродепутатът. "Но хората трябва да бъдат много добре информиране, за да се явят на референдум. Много е важно да се знае, че ако променим системата и малките партии не успеят да преминат границата, при един мажоритарен вот това няма да се случи. Много ми се иска да направим референдум по европейски теми - за Шенген, за европейските регламенти".

Хюсменова изтъкна, че освен подготовката, която се изисква за влизане в Шенген, която ние имаме е важно и доверието и сигурността. Европа иска да знае, че ние ще сме добър партньор. В тази връзка евродепутатът смята, че присъединяването ни в края на годината е твърде рано.

За очакванията й за резултатът от евроизборите за ДПС тя заяви: "Целта на ДПС е да завоюваме трите си мандата, дори да получим още един. Надяваме се повече български граждани да гласуват, защото и ние сме Европа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1971 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.02.25 | 11:05

9
НА ИЗБОРИТЕ В САРАИТЕ НА ДОГАН СИГУРНО ТАКА ШЕ СТАНЕ.

2014.02.25 | 11:05

8
българофобска расистка пачавра защо не е в затвора?
m.markov

2014.02.25 | 11:05

7
БСП,ДПС,АТАКА иБарека общо няма да вземат колкото Бойко.
анти фес

2014.02.25 | 11:05

6
Само ако Гейсер направи на Баце онанайка и оралка.
Kими

2014.02.25 | 11:05

5
Ама това взе да става интересно.Депутат от ДПС казва за друга партия, че ще има по голям резултат от трета.
33

2014.02.25 | 11:05

4
Ама тия и майка си ще продадат само да са влас та няма подкрепят тия изедници.Много фалшиви ама много.........
Доган и Станишев!!!

2014.02.18 | 22:43

3
Веднага турците от АТАКА да започнат да ни защитават!!!

2014.02.18 | 22:43

2
ATAKA spite li ili kasno polucihte picata dnes aide lumpeni aktiviraite se siderasti aide

2014.02.18 | 16:10

1
Както \"подпомогнахте\" тютюнопроизводителите ли?

Добави коментар

Водещи новини