Станишев: АБВ ни пречат, няма да постигнат резултата, който очакват (видео)

  • 01 февруари 2014 16:23

  • 11556
  • 70
Станишев: АБВ ни пречат, няма да постигнат резултата, който очакват (видео)
©

Бяха приети основните теми за конгреса и приоритетите ни за евроизборите. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на брифинг след пленума на партията. 

Всеки един глас, който се дава на политическа сила, различна от нашето семейство, обслужва нашия опонент. Имаме мисия, която не сме изпълнили тук, а тя бе да не допуснем повторно управление на ГЕРБ. Това бе изпълнено частично - ГЕРБ не успяха да формират правителство, но витае все още страхът, че те могат да се върнат. Европейските избори са наситени с друг смисъл. Дайте да не се заблуждаваме. Добрите намерения се разминават с реалността, каза още той. Лидерът на БСП припомни миналите евроизбори и това, че ГЕРБ са спечелили повече места в европарламента и са проглушили цяла България с това.

АБВ няма да постигнат резултатът, който очакват, но пречат на нас. Неслучайно Борисов толкова много се радва на АБВ, коментира той. По думите му те имат и формалните основания да прекратят членството в БСП на хора, свързани с АБВ, но дори един от тези хора да размисли и да преоцени действията си - това има значение. "Не взимаме това решение с лека ръка. Нещата, които прозвучаха през последните дни като сталинизъм и др. нямат почва. БСП не е наказателен вот. Росица Янакиева, кметицата на Перник, показа много характер, много повече от някои други", обясни той. По думите целите на АБВ са някакви други от това, което се декларира.

Днешното решение е трудно, защото цялостната ситуация предизвиква значително разочарование и тревога в партията, но в никакъв случай то не е израз на реваншизъм и омраза, заяви Янаки Стоилов.

„То ще ориентира по-ясно партията и нейните потенциални симпатизанти и избиратели. Досега се създаваше впечатление, че могат да съществуват две листи, но те са различни вариации на представителството на БСП. Въздействието, което се предприема за снемане на политическото доверие и за временно отстраняване от заемането на ръководни длъжности на национално или на общинско и областно ниво, внася необходимата яснота”, заяви Стоилов.

По думите му в решението е отбелязано, че ако се предприемат действия за създаване, участие и подкрепа в друга листа или за подкрепа на друга политическа организация, това би довело до приключване на членството в БСП. „Мисля, че членовете на Националния съвет добре разбират своята отговорност и евентуалната необходимост този въпрос отново да бъде поставен”, подчерта Янаки Стоилов.

Бях една от малкото, които очакваха тези хора, и в частност Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, да дойдат и да обяснят своите мотиви. Така или иначе това не се случи, но предполагам, че утре ще има отзвук, коментира Илияна Йотова. По думите и в следващите дни ще се регистриран нов политически проект, но все още не е ясно дали ще е коалиция или под някаква друга форма.

Една от причините да вземем това решение е, че много хора, които имат лични и политически симпатии към БСП, могат да преосмислят своите позиция. Не можем да държим някого на сила. Според мен за една част от тези хора е премита. За мен АБВ изначало бе политически субект, така е замислена и затова има немалко подвеждане на хората, които си мислеха, че това е форум за разширяване на влиянието на БСП. Има немалко доказателства, каза още Станишев.

Листата ни за евроизборите ще бъде много силна политически, ще изразява ясно БСП, обяви той.

По думите му той не използва СРС-та в политическата си дейност, а се основава на това, което е известно публично. Мнението на партията за това, което се случва е много еднозначно - обслужва политическия ни опонент, но има и друга страна - мотивира ни, каза червеният лидер.

Последвайте канала на

11556 70

Свързани новини

Коментари 70

Добави коментар
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.02.03 | 16:10

70
ГЛЕДАЙТЕ БТВ ДОКУМЕНТИТЕ, ЗА ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО КАКВО СА ВЪРШЕЛИ ПРОДАЖНИТЕ КОМУНАЗИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.02.03 | 16:10

69
ti mrasnikzaminavah v istoriiata kato lajec intrigant izmamnik na naroda BALGARKI balgaro ubiec valutko nikoga ne si rabotil jiveeh oholno KOMUNIST
азер меликов

2014.02.03 | 16:10

68
айде утре за празника 02.02. всеки да прати по една розова прашка на вожда на куманизите....
4ерната и русата Златка

2014.02.03 | 16:10

67
Ей,Станишев,толкова си грозен,че направо ни се повръща от теб!!!!!!!

2014.02.02 | 21:12

66
ДНЕС Е ДЕН ЗА ПОЧИТАНЕ НА ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА! ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ИМ!

2014.02.02 | 21:12

65
утре ти е празника с вегенин си вземети възелинчето
m.markov

2014.02.02 | 21:12

64
Охххххххххх,предпочитам го на умрело.

2014.02.02 | 21:12

63
tiia mrasnici kolko nevinen narod izbiha

2014.02.02 | 21:12

62
По времето на комунизма хората ги затваряха в лагери. По времето на бойковизма хората просто се caмoзaпалвaxa.

2014.02.02 | 21:12

61
Slabo me interesyva sergei i bsp kakvi gi var6i te da se interesyvat ot moite problemi

2014.02.02 | 21:11

59
Казах ти, майка ти да пуска водата и плувай по канала.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини