Станишев оглавява евролистата на БСП

  • 06 февруари 2014 13:47

  • 6538
  • 54
Станишев оглавява евролистата на БСП
© Булфото

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще оглави листата на партията за предстоящия евровот, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на социалисти.

Въпреки че на Конгреса в събота листата няма да бъде представена, от червените редици не очакват изненади и лидерът им да поведе кандидатите.

Втора в листата ще е Илияна Йотова, трети - Георги Пирински. На четвърто място се очаква да бъде Петър Курумбашев, а на пето - Достена Лаверн.

Курумбашев и Лаверн ще бъдат кандидатите от гражданската квота.

Шестото място е предвидено за коалиционния партньор партия "Български социалдемократи" с лидер Георги Анастасов, който се очаква да посочи Светлина Йолчева.

Социалисти коментираха, че този ход на Станишев е, за да предотврати евентуално присъединяване на "Български социалдемократи" към формацията на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в АБВ.

Според разчетите на ръководството на партията първите шест места са избираеми, като се допуска изгубването на едно от тях при успех на някоя от малките партии. Въпреки че Деница Караджова води сред номинациите, Станишев смятал, че тя е полезна в парламента в България и още мислел как да постъпи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6538 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
59

2014.02.12 | 20:14

54
Хора стига сме спали тия са тръгнали срещу народа си ,тоя е готов на всичко за да ни пороби, продажници,продадоха род и родина.

2014.02.12 | 19:56

53
Защо останахме последни от бившия източен блок? Бедата не е, че ни управляват бсп, дпс и атака, а в това, че не знаем кой ни управлява. А другите знаят, защото разкриха и забраниха на бившите ченгета от тайните служби да участват в обществения и политически живот под каквато и да е форма. Ние не го направихме и сега всички сме зависими от тях. Докато не го направим и ние, нищо няма да се промени. Те притежават банки, медии, формират общественото мнение, те са олигарси! Те са тройната коалиция!

2014.02.12 | 19:56

52
kulezitch na visok post

2014.02.12 | 19:56

51
АБВ,АБВ,АБВ.................................ГЕЯ НЯМА ШАНС
ЕВОРОКОМИСАРЯ СЕГА ЩЕ СТАВА ЕВРОДЕПУТАТ!

2014.02.12 | 19:56

50
ЕС ИСКА РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ НЕГО, А ТОЙ ОГЛАВЯВА ЛИСТАТА!!!!!!!!!!!!!!!! ЦИРК!
Ахмед Доган

2014.02.12 | 19:55

49
Серго - русифилистическата мастия - никога не го е било еня за булгаристанските гяури. Използваше връзките на баща си - московският българоубиец Дмитрий - за да плати от булгаристанскатя рая няколкостотин милиона на ПЕС и да се уреди с пост в ЕП! А там какво лапане е - не е истина. На мен обаче добре ми служи подлизуркото гей. Беше ми подлога четири години да грабя, и сега заедно с Волен Курвата - единият ми го лапа, друят ми го ближе - пак ще грабя гяурите.

2014.02.12 | 19:55

48
За 25 години се е откраднало много повече от колкото за последните 4 -ри.Луканов раздаде куфарчетата,Костов раздаде България,цар Симеон си върна и присвои имоти и гори,Догана си направи Цанков камък но за тях никой не е плюл толкова колкото за Борисов.Сега всички са се обединели срещу Борисов и го обявяват за най големия крадец и разсипник и Станишев се е обявил за спасител на България когато в предишната тройна крадеше като за световно.То бива да си нагъл ама това минава всички граници.

2014.02.12 | 19:55

47
Съсела и компания използваха народа и направиха така че свалиха навреме Бойко докато не е почнал да слуша народа и насочиха злобата им срещу ГЕРБ като ги обвиниха за всичко.Така народните протести които бяха за премахване на ЕРП-тата започване на борба с олигарсите и премахване на монополите се обявиха за свалянето на ГЕРБ и забравиха каква им е целта.Всичко се отложи във времето.Когато в НС трябва да се реши някой от тези наболели проблеми се вади някое тефтерче или флашка и се отклонява вниманието в друга посока само и само робството и кражбата да продължи.
Иван Димчев

2014.02.12 | 19:55

46
Господин Станишев,Вие си изтъкахте платното.До този момент се разбра, че вашите проблеми са вашите интереси.Бихте ли казали как да задвижем икономиката,туризма,земеделието,животновъдството,зеленчукопроизводството,тютюнопроизводството и други видове производства,които умишлено се унищожиха след като държавната политика няма за цел да изнасяме готова продукция,няма квоти,няма договори на държавно ниво.Ние искаме да произвеждаме,но как да стане ,като незнайни групи върлуват в държавата, в градове и села,убиват ,бият, обират каквото им трябва,сигурно го виждате по телевизията,сигурно знаете,че продължава изнасянето на дървен материал. Безработицата, а от там и безпаричието водят към престъпност.Хората нямат пари за лекарства,младите бягат в други държави,възрастните изнемогват,нацията намаля.Питам се,Властта ще направи ли нещо за народа,или само за изборите ви трябват гласове.На края поздравявам медицинските служители,които се грижат за хората.
Васил Левски

2014.02.12 | 19:55

45
Едно е ясно: Червеното робство продължава. За разлика от османското иго сега българинът умира от глад, мизерия и недостойно живуркане.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини