Йордан Цонев от ДПС организирал схема за купуване на гласове

  • 17 май 2013 12:55

  • 6591
  • 25
Йордан Цонев от ДПС организирал схема за купуване на гласове
© Булфото

От ГЕРБ са сезирали главния прокурор, ЦИК, ОССЕ, ПАСЕ, ЕК, ЕП и трите основни европейски партии ЕНП, ПЕС и АЛДЕ с два сигнала за купуване на гласове, съобщава партийният пресцентър. Те са за схеми за купуване на гласове във Враца и областта, както и във Варна и региона.

Във Варна организатор на схемата е водачът на листата на ДПС за Трети МИР Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, се уточнява в информацията. Организираната група е работила на територията на четири района със силна концентрация на ромско население в крайморския град - "Аспарухово", "Владиславово", "Одесос" и "Младост", като целта е била да достигне до над 8000 избиратели. Според сигнала финансирането на групата е от нейния водач Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Отговорник на групата за Варна е Вадет Сакаллъ, а за областта - Ерджан  Себайтин, според съобщението.

Разпределението на парите за купуване на гласовете е предвидено да стане в домовете на ръководителите, като Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на е заявил, че финансирането го осигурява лично той, се посочва в сигнала. Във Враца за купуване на гласове е задържан Веселин Методиев с прякор Турчето, криминално проявен и лежал в затвора за кражби, посочват от ГЕРБ. Според анонимни източници у него са намерени списъци с имена и ЕГН на над 800 гласоподаватели от града. Наложена му е мярка "задържане под стража".

Сигналите са внесени в прокуратурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6591 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
БУТАЧА

2013.11.01 | 08:56

25
НА ВЪЖЕТО ПРИ ТОВА ПУБЛИЧНО ЗА НАЗИДАНИЕ
mafia

2013.11.01 | 08:56

24
Герб нали бяха във властта, нали Раиков беше Герб-2.Защо секциите в Турция спрямо Европа бяха 10 към 1 ? Защо никои не говори за това, защо ли ? Защото всички да един колектив ДПС,Герб и БСП за Атака не съм сигурен. Това което гледате/ме е един голям ГОЛЯМ цирк след като дадът интервиута сигурно се събират в някои бункер (с всевъзможни защити за подслушване и т.н) заедно с някои друг масон от чужбина и кроят плана по които разоряват България ! Осъзнаите се наи после !

2013.05.18 | 13:08

2
zatova trjbva izborita da se kasirat.ot godini se vodi agitacij na turski ezik i njma nakazani.sega pak v sliven bjha hvanati.
Enver Pasha

2013.11.01 | 08:55

23
хаха това ли е проблема пухчо, че са агитирали на турски абе с тези Бай Ганиовци на никъде сме, защо не излизаш да протестираш при болните чичковци от Атака -
Edin

2013.11.01 | 08:55

22
В Шуменско бе потресаЮщо направо - всички се питаха ГЕРБ или БСП, познайте кой спечели - ДПС? И най-важното - как? Подкупи, купувания, "помагачи" навсякъде из селата, автобуси от южната ни съседка имаше от седмица преди изборите с хора за по "екскурзия" за една седмица + вот на изборите в редичка. Толкова пари дадоха тия, че не ми се мисли колко имат. Сган
Българин

2013.11.01 | 08:55

21
Припомням: ДПС бе създадена през 1989год като АНТИКОНСТИТУЦИОНА ЕТНИЧЕСКА партия от тогавашното БКП - начело с агента от държавна сигурност Ахмед Доган. Сега разбирам защо самата Турция и лично Ердоган поздравиха ГЕРБ - ами,защото всъщност разбраха че начело на ДПС са хора от ДС... Това обяснява и защо Доган като усети на къде духа вятъра се махна! Замислете се без предразсъдъци и ще установите,че всъщност ДПС са най-голямата беда на България... За да почне да се оправят нещата в БГ просто ДПС ТРЯБВА да я забранят нищо повече
националист

2013.11.01 | 08:54

20
Само да има късмет Сидеров да прави гласна или негласна коалиция с ДПС - ще му резнеме главата!Вън ДПС от България, а и тяхния създател и партньор БСП - всички на въжето!
до 12

2013.11.01 | 08:54

19
Не ви ли прави на всички впечатление, че Цацаров бърза да се изказва само когато трябва да се наплюят ГЕРБ! Когато нещо засяга червените крадци и компанията им НАСТЪПВА ЕДНО ТРАЕНЕ, ЕДНО СНИШАВАНЕ... Язък, беше ми симпатичен. Много бързо му лъсна червения дир.ник! Г-н Цацаров този път заложи на куц кон!!!!!!!!!!!!!!

2013.11.01 | 08:53

18
А не си ли задавате въпроса защо толкова години никой не е поискал от Конституционния съд да поиска отмяна на регистрацията на ДПС като антиконституционна. Всички лаят, но реални действия никой не е предприел. А дали е антиконституционна или просто е неудобна? хихиии На мен всички са ми неудобни....
Georgi

2013.11.01 | 08:53

17
Къде е главния прокурор сега? Къде е този гном бареков да отрази новината не им е изгодно затова

2013.11.01 | 08:53

16
Трябва да се забрани на хора без основно образование и без грамотост и говорене на български език да гласуват ! Те са некомпетентни да определят бъдещата политика. Така автоматично ще отпадне и купуването на гласове, защото именно тях купуват!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини