Владимир Каролев: Възможна е тройна коалиция

  • 14 май 2013 13:36

  • 3626
  • 6
Владимир Каролев: Възможна е тройна коалиция
© булфото

Днес е вторият ден след избори, които няма как да не коментирам, защото ще е същността на дискусията, коментира Владимир Каролев, икономист по време на втория панел на „Шумът на парите“ - „Икономически перспективи пред България след Избори 2013“.

Получи се един импас, защото макар и да няма окончателни резултати, не се очаква преместване на мандати – а именно със 120 мандата ще разполагат евентуално ГЕРБ и Атака, както толкова БСП и ДПС.

Едно правителство е възможно във варианта тройна коалиция. Въпросът е коя ще е тази тройна коалиция.

Има международни сигнали, че по-добре за България е да има правителство, вместо нови парламентарни такива. Настоящото правителство също е добър вариант, защото настоящите управляващи нямат политически амбиции и е правителство от експерти.

Не е вярно, че подобно правителство не може да прави структурни реформи.

Но понеже ще надделее интересът на настоящата депутатска група, най-вероятно ще има правителство.

ГЕРБ ще предложи технократско правителство и смятам, че затова те не направиха пресконференция. Надявайки се, че такова би получило подкрепа от някоя от останалите групи. Ако получи мандат, БСП най-вероятно би било подкрепено от ДПС.

Без подкрепата на Атака обаче, няма да има правителство.

Фокусиране върху краткосрочни интереси биха били катастрофални за обществото и негативите биха се усетили още след година две.

Образованите българи са с много по-ниска безработица, така че образованието определено е едно от най-важните неща. Проблемът е, че не е лесно да се учи и не всеки учи, че ученето е доживотен процес. Образованието и квалификацията са много важни, както и мобилността.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество АрмеецАрмеец Застрахователно акционерно дружество “Армеец” е учредено на 9-и април 1996 година, с основни, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Повече за форума можете да видите тук.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3626 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.05.15 | 20:21

6
айде сегаааа - Болен Волен в началото на мандата на Герб говореше ,че иска ревизия и съд за БСП и ДПС и и подкрепяше Герб безусловно 2 год. , докато излязоха наяве далаверите му в партията и личните му простотии с изневери , прелюбодеяния и кражби от парт.каса! Сега говори същото само че с обратен знак - това какво ви говори!Елементарен нагаждач според обстановката , липса на характер и фурнаджийска лопата. Авеееее Атакисти - за подобни пируети ли гласувахте бе лумпенчетааааааа?

2013.05.15 | 20:19

5
ВОЛЕНЧО СЕ АЗ НАРИЧАМ И ДА ПРАВЯ СВИРКИ НА ДОГАН И СЕР ГЕЙ АЗ НАЙ-ОБИЧАМ.Разбира се правя го с голяяяяяяяяяяма мъка и нежелание , но поех ангажиментииии.............А и важното е какво ще облажа, голяма работа че съм излъгал някои - те се си прости булами.Воленчо Сидер аз се наричам - и при милия Местан аз тичам , тичаааам!

2013.05.15 | 19:52

4
Не пишете по същество, а коментирате момичето.Важно е какво казва Каролев.Хак да ни е това правителство.
Великия

2013.05.15 | 19:51

3
Това е идентичността на България пред света - само тук всяко готино черво седи винаги задължително до капут ...

2013.05.15 | 19:44

2
Много ми е странно как като Пламен Орешарски въведе плоският данък през 2007 -2008 година ще изпълнява „Планът Сидеров“ и национализация която иска Сидеров.

2013.05.15 | 14:08

1
Много готино черво е седнало до този капут

Добави коментар

Водещи новини