Задържаха дилър на гласове в Самоков

  • 09 май 2013 06:20

  • 1026
  • 0
Задържаха дилър на гласове в Самоков
©

Купувач на гласове в Самоков беше арестуван след телевизионен репортаж, излъчен на 5 май. Името на уличения в престъпната търговия с вота на избирателите е Владимир Методиев. Закопчаният, който носи звучния прякор Шельо, е задържан за 24 часа от полицията в Самоков, информира в. "Монитор".

Шельо се похвали пред скрита камера, че вече е продал 100 ромски гласа на две партии. Освен това той участвал в организирано предизборно раздаване на ракия менте в махалата. Дилърът на гласове беше изненадан, докато предлагаше списък с гласоподаватели и очакваше да получи по 70 лв. за всеки знак “Х”, поставен на „правилното” място в бюлетината. Прокуратурата работи по обвинение за изборни престъпления.

В МВР се водят разследвания по 20 сигнала за изборни престъпления, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев вчера. Преди седмица от прокуратурата съобщиха за 8 досъдебни производства и 39 проверки за престъпления срещу избирателните права на гражданите. 22 от проверките вече са приключени и държавното обвинение е отказало да образува досъдебни производства заради липса на данни за престъпление.Върховната касационна прокуратура днес ще изнесе информация какви точно дела са образувани. През март главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Петя Първанова и председателят на ДАНС Константин Казаков подписаха съвместна заповед за определяне на мерките за законността на изборите. В изборния ден, както и два дни по-рано ще има дежурни прокурори. Ще се акцентира и върху бързите и незабавни досъдебни производства. Искане за СРС-та по образувани досъдебни производства за нарушения на изборния процес ще се прави само от наблюдаващия прокурор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини