Задържаха търговец на гласове във Врачанско

  • 02 май 2013 13:27

  • 1962
  • 2
Задържаха търговец на гласове във Врачанско
©

Районна прокуратура - Враца е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 167 ал. 2 от НК срещу известно лице, което през април 2013 г. във Враца и околни села е предлагало на други лица материална облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Задържаният е Веселин Методиев, по прякор Турчето, който има постоянно местожителство в ж.к. Дъбника в областния град. Към момента той е привлечен в качеството на обвиняем за посоченото по-горе престъпление и с постановление на РП-Враца е задържан за 72 часа. Мъжът е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби.

Според анонимни източници при ареста у Методиев са намерени списъци с имена и ЕГН-та на стотици хора. Имало и 7 свидетели, които потвърдили незаконната търговия с гласове. От полицията не изнасят никакви данни за арестувания, но уточняват, че през април той е предлагал на други лица във Враца и околни села пари с цел да ги склони да гласуват в полза на определена политическа партия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1962 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
каката на баткото

2013.05.05 | 07:41

2
видя ли ,че си ибрик - касае модератора!
каката на баткото

2013.05.05 | 07:41

1
а ако купуваше за герб ,ибрика - модератор щеше да го публикува с едър шрифт

Добави коментар

Водещи новини