"Движение България на гражданите" ще осъществи реформа в съдебната система

  • 24 април 2013 10:55

  • 2137
  • 17
"Движение България на гражданите" ще осъществи реформа в съдебната система
©

"Движение България на гражданите" ще осъществи спешна и дълбока реформа в съдебната система, това заяви в интервю за Novini.bg Тома Биков, водач на листата на “Движение България на гражданите” за 2 МИР Бургас.

Г-н Биков, защо повярвахте на г-жа Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и приехте да участвате в тези избори?

Повярвах, че в България е възможно да се установи европейско управление, подчинено на прости правила и ясни принципи, което може да присъдени истински страната ни към Европейския съюз. Това означава всеки гражданин да има достатъчно гаранции, че щом спазва правилата и полага честни усилия, ще постигне успех. В момента имаме гаранции, че ако спазваме правилата, сме обречени на серия от загуби. Г-жа Кунева не ме е убеждавала да участвам в “Движение България на гражданите”. Аз поисках да се включа, защото в тази партия видях толкова много почтени и смислени хора, а и управлението на бандюгите от ГЕРБ ми дойде в повече. Другият вариант беше да напусна страната, както направиха много хора и да присъединя само себе си и семейството си към ЕС. Предпочетох да остана тук и да подкрепя усилията на хората, за които ситуацията “Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - премиер” е унизителна и недопустима.

С какво предизборната програма на “Движение България на гражданите” е по-различна от тези на другите партии?

С това, че зад нея стоят усилията на над 200 експерти от различни области на живота. Другите партии си написаха програмите за два-три дни малко преди старта на кампанията. Нашата програма беше писана почти година и зад всеки ангажимент стоят десетки разговори, аргументи и изчисления. Отличава ни и това, че имаме амбицията да базираме българската икономика върху образованието и интелигентната индустрия. Не се страхуваме да инвестираме в децата на България, с пълното съзнание, че тази инвестиция няма да ни донесе бързи политически дивиденти, каквито носи рязането на ленти.
 

Кои са спешните мерки, които “Движение България на гражданите” ще предприеме за бързото излизане от финансовата криза, в която се намираме?

Все още сме на ръба на финансовата криза. Ако направим още една крачка в посоката, в която вървяхме през последните години, цялата система ще се срути върху главите ни. Първата крачка е актуализация на бюджета на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който се продъни още през април. Мисля, че ще ни се наложи и да изтеглим заем, за да дадем възможност на държавата и общините в максимално кратък срок да се разплатят с бизнеса. По този начин ще се опитаме да пресечем нови верижни фалити и загуба на още работни места. Възстановяването на българската икономика минава през привличането на инвестиции. Няма друг начин да намалим безработицата и да увеличим доходите на хората. Инвестиции се привличат с устойчиво законодателство, спешна и дълбока реформа в съдебната система и дългосрочен план за развитие на държавата. “Движение България на гражданите” предлага точно това.
 

Кои са приоритетите в икономическата програма на партията и как ще съживите средния и малкия бизнес в страната?

Приоритетът ни е в рамките на две години да създадем условия за създаване на нови 150 000 работни места. Съзнавам, че това няма да е достатъчно за пълното възстановяване на щетите, които управлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г нанесе върху икономиката, но не можем да си позволим да лъжем хората. Не обещаваме, че в следващите години ни чака лек и лесен живот. Ангажиментът, който поемаме, е с почтеност и компетентност да изведем България на нов път на развитие и да я присъединим истински към Европа.

Мислите ли, че скандалът с подслушването от последните дни ще повлияе върху изборния резултат на 12 май?
Мисля, че никой не е учуден от факта, че Борисов и Цветанов са подслушвали политически опоненти, бизнесмени и общественици. Това обаче е само върхът на айсберга. За съжаление, след досиетата на ДС ще трябва да отваряме и досиетата на ГЕРБ. Каквото и да се случи на изборите, лично аз ще работя за разкриването на цялата истина за злоупотребите на бившите управляващи и ще се боря за справедливо и ефективно наказание за извършителите на тези тежки престъпления. За мен извършителите са ясни – това са бившият премиер Борисов и вътрешният му министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.
 

Вярвате ли на социологическите проучвания и каква е личната Ви прогноза за следващия парламент?

Вярвам на очите си. Всеки ден се срещам с хора от различни общини в Бургаска област и виждам, че те са доведени до отчаяние. Някои от социологическите проучвания, които видях през последните дни, целят да смачкат желанието на хората за промяна и да им внушат, че нищо не зависи от тях. Те казват: “Каквото и да направите, Борисов ще спечели изборите и след това жална ви майка”. Това не е социология, а пропаганда, която срива доверието в една иначе съвсем благородна и необходима наука. Моите прогнози за България са оптимистични, защото вярвам в хората, а не в социолозите. Добрата новина е, че следващият премиер няма да се нарича Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и няма да бъде излъчен от ГЕРБ, БСП или ДПС. Това ще бъде първата крачка към нормализацията на страната.

Личното Ви послание към всички избиратели.
 

Не се страхувайте!

Последвайте канала на

Novini.bg
2137 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Много умен

2013.04.29 | 23:47

17
Този млад мъж е много умен. Ще го подкрепя и ще гласувам за България на гражданите.
До 3

2013.04.29 | 18:14

16
Безмозъчни са всички, които ще постъпят като теб! Ако не гласуваш, нямаш право да се оплакваш след това. Ако не гласуваш, оставяш другите да определят бъдещето ти.
krassimir

2013.04.29 | 18:13

15
С повечето казани неща съм съгласен с Тома Биков. ДБГ представя една задълбочена и реалистична програма за бързото ни излизане от кризата. Тя може да се осъществи от нейните изявени специалисти в отделните области. Просто хората трябва да излязат от черупките си в които ги натириха предишните управляващи и да повярват във възможностите на ДБГ.
Валя

2013.04.29 | 18:13

14
Това е партията, която наистина може по европейски да реформира и съдебната ни система, и здравеопазването, и образованието. Ще гласувам за ДБГ.
Българин!

2013.04.29 | 18:12

13
Как по дяволите да се доверя на националната предателка Кунева?! Как да се доверя на човека, който де факто унищожи българския малък и среден бизнес?! Как?!
ДО Българин

2013.04.29 | 18:11

9
С цялото ми уважение към Вас и всички останали мой сънародници, който вярват, че госпожа Кунева е извършила национално предателство, моля, помислете трезво. Ако не бе подписала онзи документ, затварящ половината АЕЦ, в момента нямаше да сме в ЕС. Не казвам, че не е имало какво да се направи по въпроса от управляващите по това време, но не казвам и че е имало. Най-вероятно, е имало начин да се оспори това наше задължение към ЕС, но във всеки случай, вярвам че не г-жа Кунева е отговорна за това злодеяние. Упреците към нея, са еквивалентни на убиването на вестоносеца - нищо повече.

2013.04.29 | 18:12

12
стига бе КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ ТАКИВА

2013.04.29 | 18:11

11
Какви трябва да сме, за да се вържем на тези глупости? Съдебната система така се е барикадирала, че нема пипане там. Кажете ако искате като Волен - 1000 лева минимална заплата, всеки мъж с по 30 санта шнур, всички коли - мерцедеси, слънцето ще грее по 2 часа повече от сега... Нагли сте!
ммм

2013.04.29 | 18:11

10
г-жа Пръмова е национален предател. Да сте чували за габонската афера??? А знаете ли как е прякора й в европейския съюз - "Да, господине", а кой затвори реакторите.........? Аз няма да гласувам за хора които продават България за жълти стотинки/или може би за милиони/, особено ако с такъв прякор представят страната ни навън!!! Вече само националистически партии трябва да управляват!!!!
Wizard

2013.04.29 | 18:11

8
Меглена Кунева премиер!
Боздуган

2013.04.29 | 18:10

4
Кунева-Пръмова- затворник!!!
uno

2013.04.29 | 18:11

7
Единственото хубаво нещо е че партията на г-жа.Пръмова няма да влезе в Народното събрание въпреки огромното и желание и постоянните напъни да се докопат до него.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини