Симпатизанти раздават коли, магазини и офиси за предизборната кампания

  • 23 април 2013 06:07

  • 1716
  • 4
Симпатизанти раздават коли, магазини и офиси за предизборната кампания
©

Верни симпатизанти предоставят на партиите луксозни коли, магазини и офиси за предизборната кампания, без да искат и лев в замяна. Безвъзмездните дарения за временно ползване на вещи и услуги вече се публикуват в единния регистър на сайта на Сметната палата на всички състезаващи се за народния вот формации, пише в."Монитор".

ГЕРБ ще може да кръстосва страната с мощен джип БМВ X3, който й е предоставен от габровеца Георги Цвъркалев. Човекът обаче изрично е отбелязал, че дава личното си возило точно за 26 дни.

В услуга на доскоро управлявалата партия пък двама симпатизанти от Перник и София се цанят за промоутъри. Те са готови да разпространяват без пари рекламни материали с лика на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и слогъна „Имаме воля” по време на агитацията. Традиционно и за тази предизборната кампания ГЕРБ не са взели никакво парично дарение, става ясно от празната графа в регистъра на Сметната палата.

Предоставените на БСП коли пък идват само от симпатизанти от Смолян. Така социалистите ще подкарат безвъзмездно два фолксвагена „Пасат”, „Мазда” 6 и „Сеат Ибиса”. Столичанинът Николай Галинеков пък предлага на червените да им бъде шофьор на аванта при обиколките в предизборната кампания.

Левицата вече е получила и парични дарения на обща стойност 11 600 лв. Всички средства са налети в червената касичка само от старозагорци.

Шампион по безвъзмездно предоставени автомобили е партия „Лидер”, за която наскоро енергийният бос Христо Ковачки настоя, че не бил свързан по никакъв начин. Представители на политическата сила ще може да се качат на общо 57 возила, които са й дадени за ползване по време на кампанията. Сред тях има и джипове от висок клас като „Тойота Рав 4”, „Нисан Кашкай”, мерцедеси и БМВ-та. „Лидер” получава още лазарен принтер, дюкян и помещение в Габрово, става ясно от регистъра в Сметната палата. Партията не е декларирала обаче нито лев парични дарения.

Формацията на бившата еврокомисарка Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 - Движение „България на гражданите”, получава за агитационна дейност основно търговска площ. Симпатизант от Дряново например дава дюкянчето си на ул. „Шипка”. Кунева ще ползва безвъзмездно до изборите и два магазина в Трявна и павилион в Бургас.

Симпатизант пък дава помещение в Габровоза да си отвори временен офис за агитация.

Партията на Кунева до момента е събрала над 90 000 лв. дарения.

Сериозни средства от дарители е получила до момента за предизборната си кампания и партията на аптекарския бос Веселин Марешки „Либерален алианс”. 43-ма души са дали близо 40 000 лв., като всички пари са предоставени в един и същи ден – 16 април. Марешки обаче не е получил нито една услуга или вещ за безвъзмездно ползване.

Скромна придобивка от симпатизанти пък има РЗС – един офис в Пазарджик. СДС вече са събрали близо 5 бона от шестима активисти.

ДСБ, ДПС и „Атака” пък нямат нито едно парично или безвъзмездно дарение според данните в единния регистър за изборите на сайта на Сметната палата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1716 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.26 | 18:06

4
Аз ще даря гласа си за Атака...
Wizard

2014.01.26 | 18:06

3
Меглена Кунева премиер!
ЯЛОВ Е МАМИ

2014.01.26 | 18:06

2
ЯЛОВ Е МАМИ
До №3

2014.01.26 | 18:06

1
Ако мислиш ,че е ялов,пусни го при м.айка ти.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини