От БСП заключили чешма в Трекляно, селото не ги подкрепяло

  • 19 април 2013 07:41

  • 2371
  • 0
От БСП заключили чешма в Трекляно, селото не ги подкрепяло
©

Гербери и социалисти се обвиниха взаимно в репресии и саботиране на предизборни прояви.

Масово хората в Трекляно са репресирани, оплака се вчера психоложката Таня Иванова, цитирана от "Монитор". Тя твърди, че местните, които не поддържат червените, са гонени от работа. Имало дори случай, при който чешма в близко до общината село била заключвана с катинар. "Даваше ни се да си пълним само по една бутилка вода на ден. Сега пък, който не е от БСП, е мразен и гонен", разказаха местни жители.

За сметка на това пък мнозина от служителите в общината заемали по две длъжности. По време на предизборните им обиколки кандидат-депутати от ГЕРБ пък не били допуснати в партийния им офис в кметството. За да влязат, им били записани личните данни и събрани картите. "Нали разбирате колко унизителна и ужасна е тази ситуация. Хората се мачкат по всякакъв начин. Ще сигнализираме и служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, който трябва да се намеси", закани се Кирил Калфин, който е водач на листата на ГЕРБ в Кюстендилско. Кметът на Трекляно дори издал заповед да бъдат записани имената и адресите на посетителите на предизборната среща на ГЕРБ. "Сградата на общинската администрация е публична собственост и би трябвало всеки да има достъп до нея", възмутиха се потърпевши. "Трекляно е аналог на Северна Корея", допълни пък Таня Иванова.

Междувременно от БСП алармираха, че екипи на пожарната в Омуртаг и на Инспекцията по труда в Търговище са извършили координирана акция, за да провалят кампанията на социалистите. В същото време в Омуртаг пристигнали и инспектори по труда, за да проверят дали служителите, които са членове на БСП, са по работните си места.

Последвайте канала на

2371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини