ЦИК заличи окончателно регистрацията на Октай Енимехмедов

  • 16 април 2013 19:35

  • 1052
  • 1
ЦИК заличи окончателно регистрацията на Октай Енимехмедов
©

Ще бъде заличена регистрацията на няколко кандидати за депутати, които сами са се отказали да участват в надпреварата за депутатско място, информира БНР. Ще бъде отменена регистрацията и на Октай Енихмехмедов, който нападна Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, тъй като след проверка на подписката е установено, че няма необходимия брой легитимни подписи.

Говорителят на Централната избирателна комисия Ралица Негенцова посочи: "Изискването на закона е да бъдат не по-малко от 3 процента от гласоподавателите, но не повече от пет хиляди избиратели. РИК в Бургас е преценила, че 11 180, доколкото си спомням, представляват 3 процента, но не повече от пет хиляди. При направената проверка обаче се оказва, че не са налице изискващият се брой подписи, които да са коректни подписи и по тези съображения е заличила регистрацията на независимия кандидат, издигнат от инициативен комитет, Октай Енимехмедов".

Говорителят на ЦИК Бисер Троянов направи следните уточнения: "Кандидатите имат възможност най-късно до 21 април, в случай на отказ от регистрация, когато кандидат почине или изпадне в трайна невъзможност да участва в изборния процес, предложилата го партия или коалиция да предложи на негово място друг кандидат и в случай, че ще бъдат регистрирани нови лица за тях също важи изискването да се направи проверка от главна дирекция ГРАО и да се подаде информация към ЦИК".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1052 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НАРОДЪТ

2013.05.02 | 07:12

1
А ЗА ГАЛЕВИ МОЖЕ НАЛИ.ВАШАТА МАМИЧКА Д......... И КОРУМПИРАНИ СЪДИИ И ПОЛИТИЦИ.ЩЕ ИМА РАЗПЛАТА С ВАС.

Добави коментар

Водещи новини