Социолози: Няма сценарий служебното правителство да управлява дълго

  • 08 април 2013 08:53

  • 802
  • 0
Социолози: Няма сценарий служебното правителство да управлява дълго
©

В момента ще е трудно да се създаде правителство. Това ще едно много сериозно предизвикателство.

Това каза пред камерите на TV7 Геновева Петрова, социолог. Тя и колегите й Андрей Райчев и Кольо Колев, коментираха информациите, че се подготвя план, според който работата на бъдещия парламент ще се блокира и служебното правителство ще продължи да управлява в интерес на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Видимите постижения на кабинета Борисов не успяха да задържат ГЕРБ на власт, продължи тя. В момента има вълна на недоволство срещу всички партии. Голяма част от хората още не са решили за кого да гласуват на изборите и дали въобще ще гласуват. Според нашето изследване това са 1/3 от избирателите, разкри тя.

Андрей Райчев сподели, че служебното правителство може да остане още доста време на власт, но това няма да се дължи на специален сценарий. Има теоретичен вариант при който правителството на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май ще управлява доста дълго. Няма политически компютър, който да каже на българите как да гласуват, за да се блокира работата на парламента и служебното правителство да продължи да работи дълго. Аз не вярвам, че има сценарий за такова нещо и идването на власт на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, категоричен беше Райчев. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предприе един рискован ход с оставката си, но той може да се окаже печеливш. Изборите могат да станат непредвидими, ако гласуват под 3 млн. или над 3 млн. души. При първият вариант има вариант в парламента да влязат над 10 партии. При втория вариант пък могат да влязат само 3-4 партии, обясни Райчев.

Кольо Колев обясни, че според него никоя партия няма интерес от предстояща политическа криза. Партиите ще се борят да съставят правителство. Аз също не вярвам, че има сценарий да се овласти Плевнелиев. Разбира се, че има вариант новия парламент да не излъчи правителство, но не мисля, че това ще е в интерес на политическите партии, обясни Колев. Избирателите не могат да мерят предварително кой дава изпълними и неизпълними обещания. Хората се хвърлят и понякога уцелват правилните хора, но в повечето случаи това не се случва. Според нашите проучвания на изборите се очаква да гласуват някъде към 3,5 млн. души, каза Колев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини