Кандидатът на БСП печели изборите за кмет на с. Краводер

  • 07 април 2013 21:10

  • 2802
  • 0
Кандидатът на БСП печели изборите за кмет на с. Краводер
© булфото

Кандидатът на БСП печели частичните избори за кмет на село Краводер, община Криводол, балотаж между кандидатите на ВМРО и ГЕРБ ще има следващата неделя в село Власатица, община Враца, съобщиха от общинските избирателни комисии /ОИК/ във Враца и Криводол.

В двете села днес се произведоха частични местни избори. По неокончателни данни кандидатът на БСП Илия Перчинков е получил 291 гласа от действителните бюлетини и печели изборите за кмет на Краводер. За кандидата на ГЕРБ Анатоли Радински са гласували 171 избиратели, а за независимия кандидат Пламен Иванов - 71 избиратели. Повече от 78 на сто или 569 от имащите право на глас 725 избиратели в селото са дали своя вот. Недействителните бюлетини са 31, посочиха от ОИК-Криводол. В криводолското село Краводер изборът се наложи заради кончината на избрания през 2011 г. кмет Любомир Коцев.

По неокончателни данни досегашният кмет на Власатица Румен Горанов, който се явява като кандидат на ВМРО, ще се яви на втори тур с кандидата на ГЕРБ Петър Атанасов, съобщи председателят на ОИК-Враца Ирина Иванова. В частичните избори в селото се явиха шестима кандидати. Близо 80 на сто от 353 избиратели са дали своя глас в изборния ден, уточни тя. Частичните избори в село Власатица бяха назначени след предсрочно прекратяване на правомощията на Румен Горанов поради постановена условна тримесечна присъда за незаконно притежание на ловна пушка. 

Последвайте канала на

БТА
2802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини