Две сестри в битка за кметски пост

  • 04 април 2013 09:17

  • 1033
  • 0
Две сестри в битка за кметски пост
© Булфото

Две сестри ще влязат в нетрадиционна битка помежду си. Тази неделя във врачанското село Власатица ще си избират кмет. Предишният напусна поста преждевременно заради стрелба с незаконно оръжие. Сега за стола му ще се борят и две сестри, съобщи БТВ.

Кандидатките Калинка и Илонка упорито отказват среща с медиите.

„След като ги изберат, моля заповядайте да ги снимате тогава. Ако не ги изберете, значи нема да ги снимате, ще снимате другите, които са избрани", обясни местният жител Христо Вачев.

Сестрата Калинка e издигната от БСП, но е съвсем неоткриваема. „Ако нападна едната и ако нападна и другата, става лошо, просто искам да го замълча, търсят си некакво отмъщение, това е цялата истина", каза Петър Асенов от селото.

Случайна среща на улицата с майката на сестрите още повече заплита интригата. „Породени са и едната като прави нещо, го прави и другата", бе обяснението на жената.

Мъжете избиратели в селото обаче държат на патриархата и упорито настояват да ги управлява представител на силния пол. „Тежестта на мъжа си е тежест, мъжът пробива навсякъде, докато жената е да уготви, да опере, да изчисти дома", смята Атанас Атанасов от Власатица.

Един от мъжете кандидати е бившият кмет, чиито правомощия бяха предсрочно прекратени заради злополучна история с оръжие. Румен Горанов се прочу с това, че преди година застреля с незаконна пушка кучето на съседите, защото правело пакости. Въпреки условната присъда ЦИК сметна, че няма пречка да се кандидатира отново.

„Предният ден имахме проблеми, собственикът на тия кучета дойде, бяха ми изели шест кокошки, плати ми ги. На втория ден ми идва вече вътре в двора, натиснали баща ми. Силно афектиран, застрелях едното куче", разказа Горанов.

За гласовете на 350-е избиратели в селото кандидатите за кмет са шестима. Който и да спечели, хората искат от него пенсионерски клуб, защото сега се събирали на улицата.

Последвайте канала на

1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини