НДСВ и НПСД обещават ниска корупция и високи доходи

  • 02 април 2013 20:49

  • 2755
  • 3
НДСВ и НПСД обещават ниска корупция и високи доходи
©

Коалиция Център - Свобода и достойнство ще се бори за ниска корупция и високи доходи за хората, приоритет ще бъде развиващата се икономика, спешното антимонополоно законодателство, заетостта. Това изтъкнаха днес лидерите на двете партии в коалицията – НДСВ и НПСД – Христина Христова и Корман Исмаилов по време на съвместна пресконференция.

В срещата с медиите взеха участие също Касим Дал и Мюйессер Солак от НПСД, и Станимир Илчев от НДСВ, както и председателят на Консултативния съвет на НДСВ по правосъдие и вътрешен ред Минчо Спасов.

Председателят на НДСВ Христина Христова изтъкна, че в този момент на противопоставяне, на разделение, НДСВ и Народната партия „Свобода и достойнство” решиха да се обединят, за да работят заедно за подобряване на живота в България. Искаме да вървим от политическо напрежение към политическо сътрудничество, изтъкна тя. Вярвам, че тази коалиция може да бъде прототип на българското общество такова, каквото трябва да бъде – обединено без значение от културната, етническата и религиозната идентичност, подчерта Христина Христова.

Корман Исмаилов, председател на Народната партия „Свобода и достойнство” добави, че амбицията на новосъздадената коалиция е да участва активно в работата на следващото Народно събрание. Приоритет за нас ще бъде отстраняване наследството на бившата Държавна сигурност от политическия процес на взимане на решения, съживяване на реалната икономика, привличане на повече чуждестранни инвестиции. Исмаилов даде някои примери за конкретни икономически мерки с цел намаляване на цените на стоките от първа необходимост, които Народната партия „Свобода и достойнство” възприема.

Председателите на двете партии информираха, че вече е създаден коалиционен предизборен щаб, който ще се ръководи от тях. Те посочиха и някои имена на евентуални водачи на листи – Христина Христова в София и Враца, Корман Исмаилов в Кържали и Разград, Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и в Пловдив и Хасково, Касим Дал в Шумен, Минчо Спасов в Ямбол, Мустафа Мустафа в Бургас, Деница Димитрова във Варна, Кемал Тинев в Пазарджик, Красимир Генчев във Велико Търново, Иван Благоев в Сливен, Красимир Гунешки в Ловеч, Светослав Славчев в Габрово. Водачи на листи ще бъдат също зам.-председателите на двете партии Стефан Кенов и Мюйессер Солак.

Окончателно водачите на листи ще бъдат утвърдени от политическите ръководства на двете партии. Христина Христова изтъкна, че голяма част от тях, около две трети, са нови хора. Тя допълни, че 30 – 50% от местата в листите са били предложени на граждани, обърнали се към партията.

Евродепутатът и зам.-председател на НДСВ Станимир Илчев допълни, че водещи при създаването на Коалиция Център - Свобода и достойнство са били диалогът и центростремителните сили. Минчо Спасов изтъкна, че коалицията ще работи за конкретни промени в съдебната реформа, за радикални мерки срещу корупцията. Ще ползваме за отправна точка положителния опит, който НДСВ има в борбата с корупцията, увери Спасов и посочи редица проучвания, в които ясно личи, че в периода 2001 – 2005 г. нивата на корупцията в България са били най-ниски, а на БВП – най-високи.

Последвайте канала на

2755 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Димитър Георгиев

2013.04.06 | 11:26

3
Синът на последният монарх на България,наречен още от народа "горският крадец" заедно с корман исмаилов , касим дал , соломон паси , мюйессер солак , мустафа мустафа,,,,искат да управляват България!!!! Не мога да повярвам на очите си! Ми то от тия всичките - няма нито един българин....! Бах ти и пасмината!

2013.04.04 | 11:54

1
ГЕРБ ги очаква същото падение като НДСВ. Ако не тази година, след още 3 и половина.....

2013.04.04 | 11:54

2
вервайте ни

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини