Нинова: 16 пъти е отхвърляно вдигане за майчинските

  • 30 март 2013 11:42

  • 2364
  • 6
Нинова: 16 пъти е отхвърляно вдигане за майчинските
©

Битката на програмите на партиите започна. По темата "Предизборна икономика" на кръглата маса в предаването "Факторът Кошлуков" седнаха Менда Стоянова от ГЕРБ и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от БСП.

Основната тема, коментирана от двете дами, беше предложението на БСП за отмяна на плоския данък за физическите лица, залегнало в предизборната програма на социалистите. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обясни, че въведеният през 2008 г. налог е довел до желаните резултати, но сега, в условия на криза, трябва да проявим солидарност. Менда Стоянова категорично застана против такова предложение с аргумента, че промяната би означавала да бъдат наказани точно образованите, инициативните, отговорните хора, които се осигуряват на реална висока заплата. Тя зададе въпроса и възможно ли е с тази промяна приходите от хората на високи заплати реално да покрият дупката в бюджета, която от БСП смятат, че могат да попълнят с промяната. Нинова посочи, че дупките в бюджета могат да се покрият с друг резерв – по-добра събираемост на акцизи и борба с контрабандата. По думите й, много по-правилно е да бъдат наказани тези, които крадат.

В студиото се разрази спор и по отношение на майчинските – в програмата на ГЕРБ е заложено вдигане на добавките през втората година. Нинова цитира данни от парламента, където 16 пъти е обсъждано и отхвърляно такова предложение за близо четирите години управление, като напомни и за репликата на бившия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че "майките и бащите изпиват тези пари", с което аргументира пренасочването на средствата към строеж на детски градини. Стоянова коментира, че отглеждането на децата не се случва само през първите две години, и, за да могат майките да се върнат на работа, трябва да има детски градини, където да могат пратят децата си.

Дамите коментираха и отношенията между държавата и бизнеса. Възникна спор за размера на неизплатените задължения на държавата към бизнеса – според Стоянова, те са около 100 млн. лв., докато Нинова цитира данни от бившия финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, според които задълженията са в размер от 800 млн. лв. Коментирано беше и забавянето на публичния регистър на задълженията, както и т.нар. "златен регистър" на изрядните платци. Беше засегнат и въпросът за електронното правителство и електронните регистри, като според Стоянова е било грешка на управлението на ГЕРБ, че това не е било изведено на ниво министър.

Зрителските въпроси бяха свързани с т.нар. "единна сметка" към НАП на фирмите, с младежката безработица, концесионните договори и плоския данък. По темата с безработните младежи Стоянова коментира, че голяма част от тези млади хора са със средно образование и без конкретна квалификация. Тя спомена и предложението на ГЕРБ за стажове, които се поемат от държавата, за хора с образование и квалификация, за да натрупат опита, който им липсва. По темата с концесиите и двете говориха за процеса на преминаване на събираните задължения към общините. Спор възникна по темата с ниските концесионни такси. Стоянова коментира, че промяната на процента зависи от подписаните договори и от това дали условията в тях позволяват този процент да бъде предоговорен. Нинова контрира, че през последните няколко години е имало договори, които са изтичали, но са подновени без предоговаряне.

На финала на разговора двете дами се обединиха около тезата, че в 41-то НС не е имало чуваемост, липсвал е диалог в парламента. Според тях, в парламентарните комисии се е работело добре когато е нямало камери, и коментираха, че хората променят поведението си, когато ги снимат.

Последвайте канала на

2364 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.05.26 | 23:12

6
БЪЛГАРСКА КУЛТУРА - ПОПФОЛКЧАЛГА БЪЛГАРСКО ОБРАЗОВАНИЕ - ПОПФОЛКЧАЛГА БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНА - ПОПФОЛКЧАЛГА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ - ПОПФОЛКЧАЛГА ПОПФОЛКЧАЛГА - ДОКОГА С ТАЗИ ПРОСТОТИЯ

2013.05.26 | 23:12

5
НЕ СА ПРАВЕТЕ НА МНОГО УМНИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.МИ НАПРАВЕТЕ НЕЩО В ПАРЛАМЕНТА.ОМРЪЗНА МИ ДА ГЛЕДАМ ТЪПИ П*ТКИ И УМРЕЛИ Х*ЙЩА ДА МИ ФИЛОСОВСТВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЙТЕ.
ха

2013.05.26 | 23:12

4
Че коя беше КУРнелия ?
69

2013.05.26 | 23:12

3
И двете дами говорят глупости. Постоянно се спекулира с т.нар. майчински, младежка безработица и т.н. Питам, ако парите на майките бяха увеличени с 30 или 40 лева щяха ли да решат проблемите си и ако въпросните младежи бяха с висше образование къде щяха да си намерят добре платена работа? Отговорът е НЕ! Изводът - от 23 години в България не се води ДАЛНОВИДНА политика.

2013.05.26 | 23:12

2
айде па и ти бе кво се правиш че не я познаваш като ползваш услугите и ха ха ха с боза поливаш входа -просто сме трогнати

2013.05.26 | 23:12

1
Нинова, вземете свареният рак -омар пред вас в чинията мисля ,че върви с чаша бира.Още един от партията -ЩАСТЛИВО РАЗВЕДЕНИ и ХРАНИ , ВОДИ, ПОИ ( до 50 лева дава за вечеря) хохохо Селски тарикати хомо -дружинка ''Детелинка"" хахахахах

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини