Поморие представя местни вина и лечебни продукти от луга и морска сол на изложението "Ваканция и спа" в София

  • 16 февруари 2023 15:14

  • 1209
  • 0
Поморие представя местни вина и лечебни продукти от луга и морска сол на изложението "Ваканция и спа" в София
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Поморие представя качествени местни вина и лечебни продукти от луга и морска сол на изложението "Ваканция и спа експо", което се провежда в София, съобщават от общината.

Местната власт представя региона като прекрасно място за целогодишен туризъм, с богато историческо наследство, наситена културна програма, уникални природни дадености и възможност за балнео и спа лечение в модерни комплекси. До утре екипът на общинското звено "Туризъм" ще посреща посетители – потенциални партньори и туристи.

39-ото издание на Международното туристическо изложение бе открито вчера в София.

Министерството на туризма обяви търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на плажове

Поморие е безценното находище на лечебна кал и луга без аналог в света. Научно доказано е, че лечебната луга и кал от Поморийското езеро и Атанасовското край Бургас са с неповторими качества и състав. Докато луга се добива и от двете езера, то лечебната лиманна кал се добива само в Поморийското езеро.

Най-добрия плаж в Поморие, на който може да практикува кало и луголечение, е на косата, която е между езерото и морето, свързваща Поморие и Ахелой.

В Поморие има и музей на солта, лугата и калта. В самия музей има и наблюдателница за редки птици, които гнездят в поморийското езеро, което пък е защитена територия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини