Министерството на туризма обяви търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на плажове

  • 13 февруари 2023 19:06

  • 855
  • 2
Министерството на туризма обяви търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на плажове
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В съответствие с обявеното през декември от Министерството на туризма намерение за стартиране в периода януари-февруари 2023 г. на подготовката на летен сезон 2023 г. чрез откриването на търгове за отдаване под наем на морски плажове, са изготвени двадесет и три тръжни процедури за отдаване под наем на морски плажове за следните обекти: "Иканталъка", "Минерален басейн - север", "Буните 2 - запад" и "Буните 2 - изток", "Младост ММЦ", "Бяла - централен", "Бяла - чайка", "Елените", "Караагач", "Стамополу - Перла", "Чайка - централен", "Къмпинг юг", "Фичоза - част 2", "Камчия - север 1" и "Камчия - север 2", "Несебър стар град", "Устие на река Велека", "Романтика", "Обзор - детски лагери", "Къмпинг Ахелой - част 3", "Поморие - Буната", "Шкорпиловци - юг", "Царево Попски", "Камчия север 3, 4 и 5, "Малък плаж Оазис - зона 3". Това съобщиха от Министерството на интернет страницата си.

Първите шест от гореизброените тръжни процедури са обявени, съответно на 9, 10 и 13 февруари 2023 г. на интернет страницата на Министерството на туризма и в съответните броеве от тези дати на два национални ежедневника - в. "Труд" и в. "Телеграф", а останалите процедури ще бъдат обявени по същия начин съгласно оповестения през декември план - до края на февруари 2023 г.

Съгласно изискванията на чл. 44 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост обявлението на всеки един търг се публикува поне в два национални ежедневника, както и на интернет страницата на Министерството на туризма в раздел "Обяви и търгове", поддиректория "Търгове за наем на плажове", с обявени дата, час и място за провеждане на търга. Условията се обявяват и на видно място в сградата на Министерство на туризма.

50 % от плажовете във Варненска област до този момент са неохраняеми

Обявленията се публикуват най-малко 30 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие, като крайните срокове за кандидатстване по вече обявените търгове са съответно 10, 13 и 14 март 2023 г. Първите търгове ще се проведат съответно на 17, 20 и 21 март 2023 г.

Процедурите ще се извършват по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост (ППЗДС) във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване под наем на обекти – изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове, които се намират в областите Добрич, Варна и Бургас.

С цел защита на обществения интерес и гарантиране на законосъобразното провеждане на тръжните процедури, като наблюдатели на провеждането на заседанията ще бъдат поканени представители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ.

Като бъдат съобразени обстоятелства като ход на висящи съдебни производства и възможните срокове на наемните договори, ще бъде извършена допълнителна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване под наем и на следните обекти – изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове, находящи се в областите Варна и Бургас: "Кабакум - централен", "Кабакум - юг", "Сарафово - юг", "Созопол - запад", "Василико".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
855 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 21:46

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 19:40

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 3900 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини