Посетителският център "Поморийско езеро" ще се превърне в природонаучен филиал на Исторически музей – Поморие

  • 02 март 2023 14:39

  • 815
  • 0
Посетителският център "Поморийско езеро" ще се превърне в природонаучен филиал на Исторически музей – Поморие
© Google maps
Слушай новината Слушай новината

Посетителският център "Поморийско езеро" ще се превърне в природонаучен филиал на Исторически музей – Поморие. Това ще стане чрез одобрен проект, с чието финансиране ще бъде извършен ремонт на центъра и ще бъде закупено специализирано оборудване, съобщaуьш от пресслужбата на Община Поморие.

През 2020 година Община Поморие получи право на управление на Посетителския център "Поморийско езеро". Преди това центърът бе стопанисван от Сдружение "Зелени Балкани". През 2020 година изтече сключеният десетгодишен договор за управление на сдружението.  

Чрез решение на Общинския съвет в Поморие и заповед на кмета Иван Алексиев, центърът бе предоставен за управление на Историческия музей в града, с цел запазване и развиване на дейността му. 

Поморие представя местни вина и лечебни продукти от луга и морска сол на изложението "Ваканция и спа" в София

Чрез настоящия проект Посетителски център "Поморийско езеро” ще се превърне във филиал на Историческия музей. Дейностите предвиждат изпълнение на текущ ремонт на покривната тераса и дворното пространство, както и доставката и монтаж на система за мониторинг и система за визуализация и експониране на природното и културно наследство, включваща: екрани, компютри, озвучителна система, интерактивна информационна маса и др, информираха още от пресцентъра на Община Поморие

Проектът се финансира по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини