Кметът на Поморие предлага въвеждането на лимити за капиталовите разходи за първото тримесечие на годината

  • 26 януари 2023 11:38

  • 386
  • 0
Кметът на Поморие предлага въвеждането на лимити за капиталовите разходи за първото тримесечие на годината
© Фейсбук/ Иван Алексиев
Слушай новината Слушай новината

Общински съвет Поморие да одобри лимити за капиталови разходи за първото тримесечие на 2023 г., предлага кметът Иван Алексиев чрез внесената докладна записка до местния парламент. Част от капиталовата програма включва разширение на ул. "Европа" и обособяване на места за паркиране в района на "Софарма".

"За втора поредна година сме в условията на неприет и необнародван до края на предходната година Закон за държавния бюджет на Република България. Удължаването на действието на закона за 2022 г., не дава яснота на общините по редица разчети за разходи и субсидии, които Общината извършва по решение на Общински съвет, сред които например е Програмата за капиталови разходи", каза кметът Иван Алексиев, цитиран от пресслужбата на местната администрация.

Въпреки ограниченията, наложени от т.нар. удължителен закон за бюджета и невъзможността за изготвяне на проектобюджет за цялата 2023 г., предлага на Общински съвет Поморие да одобри разходи за първото тримесечие на годината.

"При функционирането на една община са неизбежни разходите за основни ремонти, благоустрояване, субсидиране на читалища и спортни клубове, за финансиране провеждането на мероприятия от културния и спортния календар и други", допълва кметът Алексиев. Проверка на БТА в официлната страница на Общински съвет Поморие показа, че за съветници от администрацията е представен пълен разчет на целевите средства за срока на действие на закона за удължаване действието на ЗДБРБ за 2022 г. Гласуването на докладната предстои на следващата редовна сесия на Общинския съвет.

Десислава Станева
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини