Близо 10 млн. лв. приходи от концесии на плажове

  • 30 август 2011 15:44

  • 1241
  • 1
Близо 10 млн. лв. приходи от концесии на плажове
©

Над 9.5 млн. лв. са приходите от концесии на плажове през 2010 г. Това показва годишният доклад на комисиите за контрол по предоставените концесии, които ще бъде гласуван на утрешното заседание на правителството.

Постъпленията през 2010 г. са с 1.2 млн. лв. повече в сравнение с 2009 г., въпреки че тогава са действали повече концесии. През 2009 г. договорите за стопанисване на плажове са били 71, а миналата година - 67.

Заради неизпълнение или забавено изпълнение на задълженията по договорите на концесионерите са наложени неустойки за над 645 хил. лв. Сред глобените са концесионерите на плажовете "Албена", "Златни пясъци", "Бяла-Карадере", "Обзор-централен", "Св. Влас-централен", "Слънчев бряг", "Несебър-юг", "Созопол-централен", "Дюни", "Лозенец", "Силистар". Заради неизплащане на концесионните такси бяха прекратени договорите на плажовете "Кранево-централен", "Бяла-Карадере", "Бургас-север", "Дюни-юг", "Иканталъка I" и "Поморие-юг".

До средата на септември трябва да бъдат обобщени резултатите от проверките на плажовете, направени през лятото. Преди дни министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев каза, че нарушенията тази година са по-малко, но има и "крещящи". Сред най-честите пропуски били медицинското, санитарното обслужване и осигуряването на спасители. Имаше и случаи на барове, които заемат много по-голяма част от плажа от предварително предвидената. Част от концесионерите бяха поставили и високи такси за ползване на чадър - 75-100 лв., като така косвено ограничават достъпа до плажа. Плевнелиев обясни, че Националната агенция за приходите ще провери дали концесионерите са декларирали приходите от високите такси

Последвайте канала на

Novini.bg
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЯДОСАН

2011.08.30 | 17:21

1
Правителството пак няма пари за пенсии- НАГЛЕЦИ.

Добави коментар

Водещи новини