Остров Капри вдига забраната за прием на туристи

  • 23 юни 2024 08:32

  • 2155
  • 3
Остров Капри вдига забраната за прием на туристи
© Novini.bg/ Canva

Италианският остров Капри вдигна забраната за прием на туристи, след като бяха решени проблемите с водоснабдяването, предадe Франс прес.

Забраната беше обявена вчера рано сутринта, принуждавайки няколко сутрешни ферибота от Неапол и Соренто да се върнат обратно.

Снощи обаче кметът на острова Паоло Фалко каза, че забраната е била „отменена“, след като е бил отстранен технически проблем, възпрепятстващ снабдяването с вода от континента.

По-рано Фалко описа забраната като реакция на „истинска извънредна ситуация“ и поясни, че местните резервоари „изчерпват“ водата.

„Извънредната ситуация ще се влоши с пристигането на хилядите туристи, които идват на Капри всеки ден“, каза кметът. Местните жители не са били обект на забраната и им е разрешено да се запасят с до 25 литра питейна вода на домакинство от водоноски.

Капри, в залива на Неапол, е известен със своите бели вили, осеяна със заливчета брегова ивица и луксозни хотели. Има около 13 000 постоянни жители, но притегателна точка за огромен брой еднодневни екскурзии през лятото.

Такса от 5 евро: Ще спре ли новата мярка туристическия поток към Венеция?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2155 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.23 | 12:38

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.23 | 08:39

1
Страхотно място,препоръчвам

2024.06.23 | 10:18

2
Никакво Капри, дорде не избесиме изедниците!

Добави коментар

Водещи новини