РЗИ: Водата на проблемния Офицерски плаж във Варна е чиста

  • 25 юни 2024 08:56

  • 832
  • 2
РЗИ: Водата на проблемния Офицерски плаж във Варна е чиста
© Булфото/архив

Офицерският плаж във Варна е един от най-проблемните заради близостта на Шокъровия канал, където заради незаконни зауствания, отпадни води, заедно с дъждовната вода се изливат направо в морето и го замърсяват. Към момента обаче на този плаж водата е чиста, отчитат от РЗИ-Варна.

Не такава е ситуацията в Кранево, където е установено биологично замърсяване на морската вода с ешерихия коли и чревни ентерококи. Най-вероятната причина за замърсяването е авария в пречиствателната станция в "Албена".

Замърсена ли е все още морската вода при с. Кранево?

Вторите резултати от пробите в Кранево ще излязат днес.

"Ешерихия коли и чревните ентерококи най-често причиняват стомашно чревни разстройства, които протичат с различна тежест. По-уязвими са децата и туристите, които нямат имунитет към нашите местни щамове. От 23 зони за къпане по Варненското черноморско крайбрежие, 22 са с отлични качества на водата за къпане. Единственият проблемен плаж е Офицерският, като последните изследвания показват добро качество на водата. Проблемът е близостта на Шокъровия канал. РЗИ извършва мониторинг на морската вода по утвърден график, който не бива да се променя", обясни за БНТ Радка Траянова - главен инспектор, отдел “Здравен контрол” към РЗИ-Варна.

Последвайте канала на

Весела Найденова
832 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.25 | 10:07

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.25 | 09:57

1
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР ИБАН В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН, КАТО ПОМАГАЧ И СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ!!!

Добави коментар

Водещи новини