Не се очаква поскъпване на хотелските услуги

  • 22 юни 2024 10:51

  • 634
  • 1
Не се очаква поскъпване на хотелските услуги
© Novini.bg/Canva

70% от участниците в допитването поставят като основен проблем в хотелиерството липсата на персонал. Малко над 1/5 от хотелиерите отговарят, че най-голямото предизвикателство пред техния бизнес е ръстът на разходите, а 10% са отговорили че проблем е спадът на туристите от традиционния за конкретния хотел пазар, посочи Георги Дучев, изпълнителен директор на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

"Въпреки че разчитат на вноса на персонал, хотелиерите все по-малко виждат това решение като устойчиво. Интересното е, че спрямо миналата година се увеличава процентът на хотелиерите, които смятат да заложат на студенти и ученици в горните класове - със стажове, различни програми за заетост, т.е. един поглед, който е свързан и с развитието на собствени кадри", обясни той.

Варна е в топ 10 на най-достъпните плажни дестинации

Увеличението на цените в хотелите гравитира около това на инфлацията. Приходите, ако въобще растат, се движат в рамките на малко над годишната инфлация за страната. Разходите за заплати и осигуровки на персонала се увеличават, но в бъдеще това ще се случва с по-бавни темпове. Рентабилността в хотелския бизнес се свива, посочи още Георги Дучев.

"Шансове за успех, и евентуално за просперитет ще имат тези, които са гъвкави и могат да реагират на бързо променящите се условия", поясни той. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
634 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 14:32

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини