Андон Балтаков сезира КЕВР, КЗК, МФ и МЕ за безпрецедентен натиск върху БНР

  • 24 юни 2021 19:24

  • 1668
  • 0
Андон Балтаков сезира КЕВР, КЗК, МФ и МЕ за безпрецедентен натиск върху БНР
© Булфото архив

Генералният директор на БНР Андон Балтаков сезира Комисията за енергийно и водно регулиране, Комисията за конкуренцията, ЧЕЗ, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката за безпрецедентен натиск, на който е подложено общественото радио от доставчика на електрическа енергия „Кумер“ ООД, предаде БНР.

На 23 юни БНР е получило от дружеството искане за увеличаване на цената на доставка на електрическа енергия за София и Благоевград от 99,61 лв. на 149,42 лв. за мегаватчас. Андон Балтаков съобщава, че искането е придружено със заплаха за прекратяване на доставките на електрическа енергия от „Кумер“ ООД, в случай че в 3-дневен срок БНР не се съгласи с увеличението или не прекрати договорите за обществена поръчка за доставка на електрическа енергия.

СЕМ: Очакваме до 1 ноември г-н Балтаков да преосмисли решението си за подаване на оставка

В писмото си генералният директор на националното радио призовава регулаторите да не допуснат нарушение на подаването на електрическа енергия до обектите на БНР, тъй като може да се създаде риск за националния обществен доставчик на радиоуслуги и мисията на БНР като обект от Националната система за оповестяване на бедствия и аварии.

Последвайте канала на

Novini.bg
1668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини