СЕМ: Очакваме до 1 ноември г-н Балтаков да преосмисли решението си за подаване на оставка

  • 22 октомври 2020 18:46

  • 783
  • 2
СЕМ: Очакваме до 1 ноември г-н Балтаков да преосмисли решението си за подаване на оставка
© Булфото/Архив

Съветът за електронни медии днес, 22 октомври 2020 г., проведе среща с г-н Андон Балтаков, на която генералният директор на БНР изложи мотивите, довели до подаване на оставката му, съобщиха от пресцентъра на СЕМ.

Съветът очаква в посочения от г-н Балтаков срок – 1 ноември, той да преосмисли решението си. Страните се съгласиха, че медийното законодателство има необходимост от цялостна ревизия и в тази връзка ще предоставят позициите си по публикувания за обществено обсъждане проект на ЗИД на ЗРТ. Сформирането на множество отделни работни групи, които да работят независимо една от друга по промените в ЗРТ не доведе до удовлетворителни резултати.

Генералният директор на БНР Андон Балтаков иска предсрочно да се прекрати договора му

Приемането на нови, ясни, отговарящи на съвременните предизвикателства правила за работа и на обществените, и на търговските медии е от фундаментално значение. Те са предпоставка и гаранция за защита на правото на информация, на правото на свободно изразяване на мнение и постигане на плуралистична медийна среда.

 

Филип Епитропов
783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.24 | 20:26

2
Това оня СЕМ ли е дето въобще не чу и не реагира, когато Каннето обяви пред цяла България, че ще си измисли фалшива новина и малко по-късно най-нагло наистина го направи?
Stamatis

2020.10.23 | 10:03

1
СЕМ ли го казва това?! С Бети, която открито на микрофон заплашваше журналистка, как ще я попилее! СЕМ е раково заболяване и чиста проба инстумент за политическа разправа с инакомислещи и говорещи!

Добави коментар

Водещи новини