БНР защити Силвия Великова от нападките на евродепутата Александър Йорданов

  • 08 декември 2020 10:35

  • 1462
  • 6
БНР защити Силвия Великова от нападките на евродепутата Александър Йорданов
© Булфото, архив

Журналистите в програма „Хоризонт“ на БНР не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината. Това се казва в позиция на редколегията на "Хоризонт", която идва след критиките на евродепутата Александър Йорданов към водещата на "Политически НЕкоректно" Силвия Великова.

БНР не приема опитите на Александър Йорданов да дискредитира журналиста. От националното радио напомнят, че ролята на журналистите не е да оставят госта да води "ПР-ски монолози в ефир". 

Александър Йорданов за Силвия Великова: Поведението ѝ е на махленска клюкарка

"На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-то място по свобода на словото, българската журналистика е кучето-пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия", се казва още в позицията на БНР. Редколегията на програма „Хоризонт“.

Обвиненията на Александър Йорданов към Великова бяха отправени във фейсбук вчера. След острата реакция срещу думите му обаче изтри поста си. По-късно остави само лаконичния коментар, че няма безгрешни политици, но и няма безгрешни журналисти.

ПОЗИЦИЯ Журналистите в програма „Хоризонт“ на БНР не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни...

Публикувахте от БНР "Хоризонт" в Понеделник, 7 декември 2020 г.
Novini.bg
1462 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.12.08 | 11:19

1
Нивото на г-жа Великова наистина е махленско.И не става дума за въпросите, които задава, а как го прави. Тона, с който ги задава.От всичко става яно, не какво мисли г-н Йорданов, а нейната неприязън към него, а това е подценяване на слушателя.
гОЧО КЕРАНОВ ФЕИСБУК

2020.12.10 | 15:49

6
ЗАЩО НЕ СИ ПИШЕТЕ ИМЕНАТА"-: СЛОВОТО Е НАЙ ОСТРАТА ИГЛА НО ИНАЙ МЕКАТА ВЪЗГЛАВНИЦА!СВОБОДАТА,ПАНЧО....Е НА ВРЪХ КОПИЕТО...?
ГОЧО КЕРАНОВ

2020.12.10 | 15:40

5
,НА ЗЛА КРУША,ЗЪЛ ПРЪТ`ПРЕВТСТВАМ ТЕ.ЗДРАВЕ И УСПЕХИ.РАБОТИЛ СЪМ В ТОЯ БРАНШ.БЪЛГАРО ПРОДАВЦИТЕ СА МНОГО? ТИ ЗНАЕШ!ТОЯ НАГАЖДАЧ.....НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ ЕДНА ХУБАВА ДУМА ЗА НЕГО!
боковид до 2020

2020.12.08 | 13:16

4
Като знаем коя продажна свинчуга е храчила по журналистката изобщо няма нужда от коментар.
Възмутен

2020.12.08 | 12:19

3
Да, С.Велекова е добра журналистка, но за частна медия, а не за държавна! В своите предавания постоянно си налага своите политически възгледи. По време на протестите, тя и Дияна Янкулова бяха рупора на отровните, като с гостите си и коментарите си показваха подкрепата си към тях. Не харесвам Йорданов, но с тенденциозните си въпроси пролича явния и неприязън към него!Това вече не е журналистика....!!!

2020.12.08 | 11:40

2
ПРосто ви се струва махаленско ,защото отсреща е махленско седесарогерберско говедо от европата

Добави коментар

Водещи новини